Zorg

Help de zorg voor ons zorgen #ditismijnzorg

De tweede golf van de coronapandemie vraagt veel van ons allemaal, maar zeker van artsen, verpleegkundigen en andere zorgprofessionals. Velen zijn nog nauwelijks bijgekomen van de eerste golf en nu moeten ze vol aan de bak in de tweede golf. Daarbij krijgen ze ook nog in toenemende mate te maken met intimidatie en agressie van een kleine groep mensen. 

‘Ik zorg voor een luisterend oor; zorg jij voor gewassen handen?’

Artsenfederatie KNMG is daarom vandaag een campagne gestart waarin in beeld wordt gebracht hoe artsen, verpleegkundigen, ondernemers en andere Nederlanders op 2200 abri’s door heel Nederland vertellen hoe zij bijdragen om deze pandemie onder controle te krijgen. Dit zodat artsen en verpleegkundigen voor ons kunnen blijven zorgen. Via de website www.ditismijnzorg.nl kun je je eigen poster maken om zo te laten zien hoe jij bijdraagt.

‘Ik zorg voor jouw kwetsbare moeder; zorg jij voor 1.5 meter afstand?’

René Héman, voorzitter Artsenfederatie KNMG: “De druk op de zorg, artsen en verpleegkundigen is net als in de eerste golf extreem hoog. Tijdens de eerste golf heeft de Nederlandse bevolking ons er echt doorheen gesleept. Mensen hielden zich heel strak aan de maatregelen en lieten hun steun voor ons actief zien. Ook nu hebben we alle steun hard nodig.”

‘Ik zorg voor jouw buurman, zorg jij dat je thuis werkt?’

“We moeten de zorg steunen. Door ons aan de voorzorgsmaatregelen te houden, zodat er zo min mogelijk mensen ziek worden en zoveel mogelijk van de gewone zorg kan doorgaan. Houd afstand, beperk verplaatsingen en contacten, werk thuis, was je handen en draag in publieke ruimtes een mondkapje. Het grootste deel van Nederland doet dat gelukkig ook.”

‘Ik houd 1.5 meter afstand; help de zorg voor ons zorgen.’

“En we helpen door te laten zien dat we achter de zorgmedewerkers staan, zoals ook in de eerste golf gebeurde toen we massaal applaudisseerden. Via de site vragen we je de steun voor de mensen in de zorg actief uit te dragen. Laat zien dat je je steentje bijdraagt. Maak je eigen gepersonaliseerde poster via de website ditismijnzorg.nl en hang die voor je raam. Deel je poster op sociale media en laat jouw inzending achter op onze website.”