Zorg

Flexibiliteit in de zorg? ToCare zorgt ervoor!

“Een zorgprofessional die blij is met zijn of haar werk, levert de beste zorg.”

Zorg is mensenwerk. Het is belangrijk werk dat altijd door moet gaan, 7 dagen per week en 24 uur per dag. Dat vraagt om een duidelijke en gestructureerde planning en werkwijze. ToCare in Arnhem is een organisatie die vraag en aanbod in zorgpersoneel bij elkaar brengt in de regio’s Gelderland, Overijssel en Utrecht.

Niels van Dorssen en Joyce van Aller vormen de directie van ToCare. Samen met een team kantoormedewerkers en een stabiele pool zorgprofessionals zorgen zij ervoor dat organisaties altijd kunnen rekenen op voldoende en gekwalificeerd zorgpersoneel. Voor korte of lange tijd, tijdens een crisis of structureel; alles is mogelijk. Tot de doelgroepen behoren ouderen, jeugd, ggz en gehandicapten.

Zekerheid van flexibiliteit

De jarenlange ervaring in de uitzendbranche van Niels en de ruime ervaring in de zorg van Joyce zorgen voor de ideale combinatie voor de werkwijze van ToCare. “Zorg vraagt om een unieke, gespecialiseerde aanpak. Er is kennis nodig van het vakgebied, terwijl je tegelijkertijd ook goed personeel wilt leveren, vaak op korte termijn. Organisaties moeten kunnen vertrouwen op partners die weten waar ze het over hebben. Wij zijn zo’n partner. Wij zorgen voor flexibel inzetbare professionals die klaarstaan als het nodig is”, vertelt Niels. “We werken zoveel mogelijk met vaste medewerkers op locaties, zodat de organisaties vaste gezichten zien. Dit noemen we de zekerheid van flexibiliteit.”

Voor organisaties

“De zorgsector is een dynamisch werkveld en het is dan ook vaak nodig om snel te schakelen. Geen dag is immers hetzelfde in de zorg. Voorafgaand aan een samenwerking met een (nieuwe) zorginstelling gaan we altijd langs om te kijken wie er past qua zorgprofessional. We kunnen dan snel schakelen. Het kantoorteam heeft een achtergrond in de zorg en begrijpt daardoor als geen ander waar het om gaat. We houden van duidelijk communiceren, zodat er geen onduidelijkheden zijn. Het juiste personeel op de juiste plek, dat is ons doel. Het personeel kan komen uit de eigen ploeg van ToCare of uit de vaste pool zzp-ers.”

Altijd volledig gekwalificeerd personeel

Voor alle zorgprofessionals geldt dat zij volledig gekwalificeerd zijn voor het werk waarvoor zij worden ingezet. “Een grondige diplomacheck behoort bij ons tot de standaardprocedure, zodat wij er zeker van zijn dat de diploma’s en certificeringen in orde zijn. Hiervoor maken wij gebruik van een speciaal systeem, waarmee het niet mogelijk is om met onjuiste papieren door de procedure te komen.”

Cursussen om volop te ontwikkelen

“Naast de standaard kwalificering worden er cursussen aangeboden aan ons personeel om altijd up to date te zijn van de nieuwste kennis en vaardigheden en de nieuwste ontwikkelingen binnen het werkveld.”

Een crisisteam om in te zetten bij calamiteiten

ToCare heeft ook de beschikking over een crisisteam. “Dit is een speciaal samengesteld team dat bij een crisis kan worden ingezet. Dit team zorgt er bijvoorbeeld voor dat de rust terugkeert op een afdeling als dat nodig is. Door de inzet van dit speciaal samengestelde team wordt het eigen personeel van de instelling ontlast en kunnen zij doorgaan met hun eigen dagelijkse werk. Op deze manier wordt een crisis snel en efficiënt opgelost.”

Voor zorgprofessionals

Werken in de zorg is dankbaar werk. Elke dag weer draag je bij aan het welzijn van mensen. “Bij ons zijn de zorgprofessionals onderdeel van ons team waardoor we ze ook echt goed kennen. Zo kunnen we altijd meedenken en samen keuzes maken die het beste passen bij jouw situatie als zorgprofessional. Bij ons kun je altijd aan de slag, maar je werkt alleen wanneer het past in jouw agenda. Je houdt dus controle over jouw uren, maar je bent wel verzekerd van voldoende werk. Samen kijken we naar de beste invulling van de planning. Wij willen graag dat onze zorgprofessionals blij zijn met hun werk. Want iemand die blij is met zijn of haar werk levert de beste zorg.”

De medewerkers bij ToCare krijgen alle mogelijkheden om volop te ontwikkelen. Dit gebeurt onder andere door het aanbieden van gratis cursussen. “Op die manier wordt het personeel ook steeds breder inzetbaar en dat is goed voor de organisatie, maar ook voor de medewerker. “Door te werken op verschillende locaties en met diverse doelgroepen, maken onze zorgprofessionals een brede ontwikkeling binnen de zorg door.”

Informatie

Op de website van ToCare staan diverse vacatures voor zorgprofessionals. Wil je meer informatie? Neem dan een kijkje op de website www.to-care.com, stuur een e-mail naar info@to-care.com of bel naar 026-3031610. ToCare is gevestigd aan Vlamoven 34 in Arnhem.