Stedendriehoek

Zomertip: Exlusieve tour door Kasteel Rosendael

Kasteel Rosendael heeft de afgelopen periode gebruikt om een volledig vernieuwde tour op te zetten voor de bezoekers. Van vrijdag tot en met zondag tussen 13.00 en 16.00 uur kunnen bezoekers het kasteel ontdekken.

Het kasteel is sinds juni geopend met een totaal vernieuwde tour door de keuken en de begane grond van het kasteel. Bezoekers kunnen zelf rondlopen door de vertrekken en ervaren hoe de laatste bewoners op het kasteel hebben geleefd. Met de gratis te downloaden IZI.Travel app krijgt de bezoeker alle informatie over de vertrekken.

Kasteel Rosendael geeft een mooi beeld van hoe er vroeger op een kasteel werd geleefd. Er is een bijzondere collectie meubels, zilver en porselein te zien. Het imposante, historisch ingerichte kasteel is omringd door een park met veel bezienswaardigheden.

Reserveren verplicht

Om drukte te spreiden moet iedereen vooraf een ticket met een datum en tijd reserveren. Dit kan via de website www.glk.nl/rosendael. Dit garandeert de veiligheid van bezoekers en bovendien geeft het een exclusieve tour, want men loopt met maximaal 6 personen door het huis!

Anderhalve meter

Stap terug in de tijd op 1,5 meter! Kasteel Rosendael heeft diverse maatregelen getroffen voor een veilig en aangenaam bezoek in de anderhalve meter samenleving. In het kasteel is een eenrichtingsroute uitgezet en alle gasten worden geacht zich te houden aan de ‘spelregels’ die zijn vastgesteld.

Park

Met de Beleef!plattegrond maakt de bezoeker een wandeling door het park. Geniet van de Bedriegertjes, schelpengalerij, theekoepel, vijvers en fonteinen. Voor de kinderen is er een leuke speurtocht te verkrijgen in de kasteelwinkel. Het park is geopend van dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur.

Oranje-rie

Kom genieten van de nieuwe menukaart van restaurant de Oranje-rie op één van de mooiste terrassen van Nederland.

Bezoek combi kasteel en park: van vrijdag t/m zondag tussen 13.00 en 16.00 uur. 11,50 pp/ kind t/m 18 jaar € 5,00 (Museumkaart en donateurs GLK gratis)
Adres: Kasteel en Park Rosendael, Rosendael 1, 6891 DA Rozendaal.
Informatie: rosendael@glk.nl.
Reserveren kasteelbezoek: www.glk.nl/rosendael

Dit artikel verscheen in het recreatiemagazine Kijk Uit!