Stedendriehoek

Zelfverzekerd naar de ‘grote school’

De overstap van de basisschool naar het voortgezet onderwijs is voor leerlingen een spannende maar vaak ook leuke verandering. Sommige leerlingen zien echter als een berg op tegen deze overstap en maken zich echt zorgen over de brugklastijd. Voor deze groep start in Zutphen eind augustus de tweedaagse zomercursus Plezier op School. De gratis cursus helpt kinderen uit de achtste groep om een zelfverzekerde start te maken in het voortgezet onderwijs.

De allerleukste leraar

Novya Landegent, preventiewerker bij Impluz, heeft de cursus al in verschillende gemeenten gegeven: “Het lijkt kort, twee dagen, maar ik zie het zelfvertrouwen van de kinderen enorm groeien. De kinderen leren gezamenlijk hun sociale vaardigheden te verbeteren of beter te gebruiken. Dat doen we door middel van leuke en informele oefeningen én met succesvolle inzet van een hulphond van de Stichting Hulphond. Deze hond wordt gezien als de allerleukste leraar van de cursus! Door de cursus wordt de start van het nieuwe schooljaar minder beladen en beginnen kinderen positiever aan het nieuwe schooljaar.”

Plezier op School

Plezier op School is geschikt voor alle groep-8-leerlingen die na de zomer naar de brugklas gaan en is een samenwerking tussen Impluz en Stichting Hulphond. Tijdens de cursus ligt de nadruk op zelfverzekerd starten op de nieuwe school. De kinderen leren hoe je nieuwe contacten kunt leggen en behouden, hoe je het best kunt reageren als iemand vervelend tegen je doet, hoe je jezelf kunt beheersen als je boos bent en hoe je voor jezelf op kunt komen. De kans op herhaling van pesterijen of van problemen in de omgang met anderen wordt door deze cursus verkleind.

De locatie is Wijkcentrum De Uitwijk in Zutphen en de dagen duren van 09.00 tot 16.30 uur. Aanmelden voor de cursus kan via de website www.impluz.nl Belangstellenden worden uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Voor meer informatie of aanmelden: telefoon 0570-604900, e-mail info@impluz.nl of website www.impluz.nl/cursussen/plezier-op-school-voor-leerlingen-die-naar-de-brugklas-gaan