Winacties

Paleis prachtig pimpelpaars

APELDOORN – Heerlijk wintershoppen en inspiratie opdoen voor de feestdagen, om je vervolgens onder te dompelen in het leven van de Oranjes op Paleis Het Loo. De tiende (jubileum)editie van Spirit of Winter maakt van woensdag 15 tot en met zondag 19 november, telkens van 10.00 tot 17.00 uur, de warmste winterdagen van het jaar.

Vijf dagen lang vind je hier ruim 160 specialisten, smaakmakers, sfeermakers, trendsetters en nog veel meer. ‘The most wonderful time of the year’ begint op Spirit of Winter. Geniet op één van de verwarmde terrassen van een warm drankje en een home-made lekkernij. Of schuif aan bij een kookdemonstratie waar chef-koks laten zien hoe jij deze feestdagen de sterren van de hemel kookt. De lekkernijen worden klaargemaakt door Private Chef Bjørn, Grand Pasteur, Koksland.nl en chef-kok Nel Schellekens. Knapperende vuurtjes, duizenden lichtjes, live muziek en het brede aanbod van de standhouders staan garant voor onvergetelijke winterse gezelligheid. Bij een barbier kunnen de mannelijke bezoekers zich even heerlijk laten verwennen met de perfecte knip- en scheerbeurt. Tijdens de Spirit of Winter heb je met je entreebewijs voor het evenement ook toegang tot Paleis Het Loo en zijn tuinen.

Tinnen figuurtjes

Een van de meest opvallende standhouders tijdens Spirit of Winter is Triple L Miniatures. Hier vindt men een prachtige collectie tinnen figuurtjes en miniaturen van ‘Wilhelm Schweizer zinnmanufaktur’. Sinds 1796 maakt de familie van Wilhem Schweizer deze nog steeds op ambachtelijke wijze. Handgegoten en handbeschilderd volgens eeuwenoud recept. Er zijn figuurtjes voor Kerstmis, Pasen en Sinterklaas, maar ook voor de meest uiteenlopende onderwerpen zoals dieren, sprookjes, jaargetijden etc. Namens Triple L nodigt Loes de bezoekers alvast uit om zich creatief te uiten: “Wil je de figuurtjes zelf beschilderen? Dat kan! We hebben ook onbeschilderde figuurtjes en speciale verf voor het beschilderen. Echt een ontzettend leuk werkje voor jong en oud!”

Bezoekers kunnen ook smikkelen van de zogenoemde ChocoladeBikkels. De naam zegt het al: ze zijn bikkelhard. Dennis van Marion ontwikkelde in 2012 in zijn bakkerij in Baarn deze verrukkelijke tweekleurige balletjes van chocolade en natuurlijke aroma’s. Hij stopte de meest originele smaakcombinaties in één Bikkel, zoals Chilly Citrus, Duivelse Drop, Klasse Kaneel, Klunzige Karamel, Magische Mint en nog veel meer…

Pimpelpaars

Beleef ook Spirit of Winter by Night op vrijdag 17 en zaterdag 18 november van 17.00 tot 21.00 uur. Dan kleurt Paleis Het Loo even prachtig pimpelpaars. Het paleis is dan wel gesloten. Kijk voor het programma, de deelnemers en meer informatie op www.spiritofwinter.nl. Tickets voor het evenement zijn nu al met korting te bestellen via de actiesite www.spiritofwinter.nl/actie. Men kan in het balkje vouchercode dan het woord ‘stedendriehoek’ invullen.

Vrijkaarten

Lezers van Nieuwsblad Stedendriehoek die kans willen maken op vrijkaarten voor Spirit of Winter, kunnen tot uiterlijk maandag 13 november een mail sturen naar redactie@stedendriehoek.net. De winnaars krijgen ook per mail bericht.  

[ads id=72]