Winacties

Festa Paesana

DEVENTER – De Keizerskroon presenteert op zondag 3 september een Festa Paesana, een Italiaans dorps- of volksfeest, dat meestal wordt gekoppeld aan een wijnfeest of de dag van een heilige. Een bijzonder indrukwekkend Italiaans feest met optredens van zangeres Maria Giovanna Cherchi en diverse koren: Coro Polifonico Di Atzara, Gruppo Folk Atzara, Bouwkunde Koor en No Romeos Koor. Het feest wordt begeleidt met heerlijke Sardijnse wijnen en lekkernijen

Mario Lai, eigenaar van de Keizerskroon te Deventer, voelt zich met hart en ziel verbonden aan Deventer, maar met eenzelfde passie stroomt er Italiaans bloed door zijn aderen. Twee verschillende culturen met beide verschillende emoties. Lai laat deze twee culturen samenkomen in de Grote of Lebuinuskerk tijdens Festa Paesana. Het repertoir van het koor uit Atzara is authentiek en traditioneel. Ze zingen polifonisch, wat typerend is voor het eiland Sardinië. “Het is zang met sentiment; je voelt de verbondenheid met het eiland. Passie, liefde, leven en verlangen. Het streven naar een betere toekomst.” Maria Giovanna Cherchi zingt haar revolutionaire liederen. “Ze hebben  inhoud. Gebondenheid en liefde aan de grote oude meesters van de Sardijnse muziek.”

Kaarten voor het Festa Paesana op zondag 3 september in de Grote of Lebuïnuskerk te Deventer zijn verkrijgbaar bij Restaurant Keizerskroon, VVV Deventer en de Grote of Lebuïnuskerk.

Lezers van Nieuwsblad Stedendriehoek die kans willen maken op vrijkaarten, kunnen uiterlijk donderdag 24 augustus mailen naar redactie@stedendriehoek.net.

Festa Paesana: zondag 3 september, aanvang 14.00 uur, Grote of Lebuïnuskerk, € 12,50 p.p (excl. consumpties).