Stedendriehoek

Watermonsters gezocht!

Watermuseum Arnhem

Voor echte ‘watermonsters’ tussen 4 en 12 jaar heeft het Watermuseum een spannende activiteit bedacht: Watermonsters gezocht! Gewapend met een schepnet en een emmer gaat de kinderen waterbeestjes vangen in de Jansbeek. Deze is achter het museum. Hoeveel watermonsters gaan er gevonden worden?

Na het zoeken naar de watermonsters wordt met behulp van een loeppotje en waterbeestjeszoekkaart ontdekt welke monsters er nou eigenlijk zijn gevangen. Bij het watermuseum zijn veel meer dingen te doen en te ontdekken. Zo kun je er ook bijvoorbeeld zelf shampoo maken. Dit kan elke dag in de zomervakantie. Na de zomervakantie komt er weer een nieuwe activiteit. Een mooie reden dus om met regelmaat een kijkje te komen nemen bij het watermuseum!

Na het museumbezoek kun je nog langer genieten, bijvoorbeeld in het Sonsbeekpark. Geniet van streetfood @ the park bij het naastgelegen Grand Café Aan de Beek, mogelijk van donderdag tot en met zondag vanaf 16.30 uur.

Laad je fiets op met waterkracht

Kom je op de elektrische fiets? Deze kun je tijdens je bezoek opladen op waterkracht! Dankzij bijdragen van onder meer Prins Bernard Cultuurfonds, ANWB fonds en Arnhem AAN wordt het stromende water van de Jansbeek sinds kort gebruikt om energie op te wekken.

Informatie

Vergeet vooral niet je bezoek aan het museum en/of Grand Café Aan de Beek te reserveren! Er wordt gewerkt met een tijdslot om bezoekers te spreiden. De activiteiten vinden dagelijks plaats tussen 10.15 uur en 16.00 uur. Bovengenoemde activiteiten vinden tot en met 30 augustus plaats. Maar daarna zijn er andere leuke activiteiten! Kijk dus altijd even op de website voor de laatste informatie.

Inschrijven voor de activiteit ‘Watermonsters gezocht!’ kan bij het uitgiftepunt voor de ingang van het museum. De prijs is 1,50 euro als je een entreekaartje voor dezelfde dag hebt of 3 euro wanneer je het museum niet bezoekt. Een flesje voor het shampoo maken koop je aan de balie van het museum voor 1,50 euro. Het is niet mogelijk vooraf te reserveren voor de activiteiten.

Het Nederlands Watermuseum

Het Nederlands Watermuseum is een uniek doe-museum over alle aspecten van zoetwater in het dagelijks leven. Een bezoek is voor jong en oud een leuke en leerzame ervaring. Het Nederlands Watermuseum is open van dinsdag t/m zondag van 12.00 uur tot 17.00 uur en is te vinden aan de Zijpendaalseweg 26-28 in Arnhem. Tijdens schoolvakanties is het museum 7 dagen per week open van 10.00 uur tot 17.00 uur en elke vakantie is er een andere activiteit voor de kinderen.

Voor meer informatie en reserveren voor het museum: www.watermuseum.nl. Indien je reeds een entreebewijs hebt of in het bezit bent van een museumkaart klik je op reserveringsticket of reserveringticket in combinatie met museumkaart.

Dit artikel verscheen in het recreatiemagazine Kijk Uit!