Stedendriehoek

Wat te geven of doen met Vaderdag 2020?

Er is één dag in het jaar die helemaal om papa’s draait. Zondag 21 juni is het namelijk Vaderdag! Dé dag om de vaders, bonusvaders en schoonvaders in het zonnetje te zetten, want ze zijn het waard! Maar wat voor cadeau kun je kopen en geven voor Vaderdag? En wat kun je doen op Vaderdag nu corona roet in het eten lijkt te gooien? Wij verzamelden de leukste tips en ideeën voor cadeaus en alternatieve activiteiten, zodat het een heerlijke Vaderdag wordt.

Er zijn ontelbaar veel leuke Vaderdagcadeaus om te kopen voor papa. Dit jaar is het wegens het coronavirus wel even opletten met het geven van je Vaderdagcadeautjes als je niet samen in één huis woont. Was daarom allebei van tevoren je handen, raak elkaar niet aan en zet het cadeau voor de voordeur of op de deurmat. Je cadeautje bestellen en bij hem thuis laten bezorgen is natuurlijk ook een optie. Met de volgende cadeautips wordt Vaderdag in ieder geval een succes.

Vaderdagontbijt bezorgen

Iets wat hij niet verwacht maar vast ontzettend waardeert, is een Vaderdagontbijt! Laat daarom als verrassing een Vaderdagontbijt bezorgen met sinaasappelsap, warme croissantjes, verse broodjes en lekker veel beleg. Bestel het Vaderdagontbijt online bij een bezorgservice bij jou in de buurt of stel zelf een mand met lekkers samen om langs te brengen.

Gadget: smartwatch of sporthorloge

Draagt jouw vader graag horloges én is hij gek op gadgets? Geef dan een smartwatch voor Vaderdag 2020! Hiermee ontvangt hij onder andere oproepen en berichtjes op zijn horloge en vergeet hij nooit meer een belangrijke afspraak. Als je vader graag sport, is een sporthorloge ook een goed idee. Hiermee kan hij heel veel dingen bijhouden, zoals zijn persoonlijke doelen, aantal stappen, aantal calorieën en de kwaliteit van zijn slaap.

Waterpas, hamer of rolmaat met naam

Is jouw papa gek op klussen? Verras hem dan met een gepersonaliseerde waterpas, hamer of rolmaat met naam. Niet alleen geef je hiermee een heel bruikbaar Vaderdagcadeau, ook zal hij telkens weer even herinnerd worden aan zijn zoon of dochter.

Cadeaubon voor een activiteit

Een leuke activiteit of uitje geven voor op Vaderdag kan dit jaar helaas even niet. Maar natuurlijk is het wel mogelijk om een cadeaubon voor een uitje te geven. Wat dacht je bijvoorbeeld van karten, escaperoom, whiskyproeverij, golfcursus of paintballen?

Kaart met persoonlijke boodschap

Vaderdag is er vooral om die lieve vaders te laten weten wat ze voor ons betekenen, want dat verdienen ze! Stuur daarom een lieve Vaderdagkaart met wat persoonlijke woorden. Vertel hem bijvoorbeeld in net zoveel redenen als jouw leeftijd waarom je van hem houdt, voor een heel persoonlijke kaart.

Vaderdagpakket

Een pakketje met kleine cadeautjes valt bij iedere ontvanger goed in de smaak. Ook voor Vaderdag is het leuk om zo’n pakket te maken. De volgende cadeautjes zijn leuk om in zo’n pakketje te verwerken: puzzelboekje, bon van de bouwmarkt, boek, flesje bier of wijn, reep chocola of een klein kaasplankje, bon voor een streamingsdienst als Netflix of Videoland, deodorant, goede koffie of thee of een tijdschrift.

Knutsel zelf iets moois

Een Vaderdagcadeau hoef je natuurlijk niet per se te kopen, want je kunt het ook zelf maken! Een zelfgemaakt cadeau is persoonlijk en uniek, iets wat een gekocht cadeau vaak niet is.

Leren armband of een horloge

Een leuk aandenken aan Vaderdag 2020 is een mooi sieraad of horloge. Ga bijvoorbeeld voor een stoffen of leren armband met een inscriptie in de sluiting, of laat een mooi horloge graveren. Laat je vader eventueel zelf iets moois uitzoeken, zodat hij iets krijgt wat hij echt draagt.

Vaderdagboek

Ook leuk: een boek geven voor Vaderdag. Als jullie samen nog kleine kinderen hebben of Vaderdag zelfs voor de eerste keer vieren, dan is een gepersonaliseerd boek met naam als ‘Ik hou zóoo veel van papa!’ origineel. En wat dacht je van het ‘Bucketlistboek’ voor ouders, om samen met jullie kinderen te doen? Een leuk boek valt namelijk altijd wel in de smaak.

Leuke activiteiten

Vaderdag 2020 is door corona een beetje anders dan anders. Maar wist je dat je er met wat creatieve oplossingen een heel leuke dag samen van kunt maken? Met de volgende Vaderdagideeën en tips zijn jullie toch heel dicht bij elkaar!

Kopje koffie op afstand

Even bij papa op bezoek gaan doe je dit jaar gewoon in de tuin! Als je namelijk anderhalve meter afstand neemt en in de tuin gaat zitten, is er genoeg ruimte om samen een kopje koffie te drinken. Let wel op: er is geadviseerd om met maximaal drie mensen op bezoek te gaan, dus houd je hier ook aan. Op deze manier lopen jullie het minste risico en kun je je vader toch even zien.

Spel of quiz met de hele familie

De mogelijkheden om op afstand een spel met familie of vrienden te doen, schieten als paddenstoelen uit de grond en ook voor Vaderdag is dit natuurlijk een superleuke optie. Met de volgende apps wordt Vaderdag 2020 een hele gezellige: Houseparty (iOS en Android), QuizUp (iOS en Android), Trivia Crack (iOS en Android), Uno! (iOS en Android).

Middagje touren met een oldtimer

Met de hele familie bij elkaar komen mag natuurlijk niet, maar samen touren in jullie eigen auto’s is natuurlijk wel een optie. Extra leuk is het dan om voor papa een mooie oldtimer te huren. Neem allemaal je eigen lunchpakketje mee, (video)bel elkaar af en toe om contact te hebben en geniet van de rit.