Stedendriehoek

Wat maakt jou blij in het nieuwe jaar?

In december is de  Kunstkring Voorst gestart met een kunstproject voor kinderen tussen de zes en dertien jaar. Schooljeugd tussen 6 en 13 jaar maakt een kunstwerk over het thema: Wat maakt jou blij in het nieuwe jaar? Deze schilderijen kunnen digitaal tot 11 januari opgestuurd worden. De tentoonstelling zal gehouden worden in de weekenden van 22 t/m 24 januari en van 29 t/m 31 januari, tijdens de openingstijden van de galerie.

De bedoeling is dat kinderen in die leeftijdscategorie thuis bezig gaan met het maken van een kunstwerk. Dat komt vervolgens op een heuse expositie in de Galerie te hangen. Deelnemende tieners ontvangen een officieel certificaat van deelname, bekendheid en een fijne verrassing! Inzenden kan nog steeds!

Geschilderd bos
Ook de 8-jarige Janna zag deze oproep en vroeg haar oma of ze hieraan mee kon doen. “Natuurlijk kind,’’ zei oma Minie die nog wel wat acrylverf, paletmessen en ander materiaal voor haar kleindochter had. De wens voor 2021 van Janna is, dat ze weer vaak en dan wel met de hele familie gezellige boswandelingen gaan maken. Haar schilderij toont dan ook een prachtig gekleurd, kunstzinnig bos. Kunstkring projectleider Trees Krijnen is verheugd over de inzendingen. Ik verwacht nog wel meer, maar wat we nu al hebben is erg mooi! “Blijf maar maken en sturen hoor!’’ moedigt Trees aan.

Dus: maak een kunstwerk over: Wat jou blij zou maken in het nieuwe jaar. Het kan nog steeds! Ook tekeningen (ingelijst) zijn welkom. Je kunstwerk mag niet groter zijn dan A3 formaat (tot 30 x 40 cm). Is jouw kunstwerk klaar, dan maak je daar een foto van en stuur je die voor 11 januari 2021 per e-mail op naar theotrees11@gmail.com.

Op woensdag 13 januari tussen 14.00 uur en 16.00 uur kun je het echte kunstwerk (tekeningen graag ingelijst) inleveren bij Galerie De Statenhoed aan de Dorpsstraat 11A in Twello. De Kunstkring zorgt dan voor een prachtige tentoonstelling van jouw werk. Bovendien ontvang je een echt Certificaat Van Deelname (en mag je natuurlijk na afloop je kunstwerk gewoon weer meenemen naar huis).