Stedendriehoek

Wat ga jij deze kerstvakantie doen?

In plaats van wat niet kan tijdens deze ‘coronakerst’ kun je je nu al goed voorbereiden op wat wel kan. Ga op zoek naar nieuwe dingen, ga lekker naar buiten of kruip op de bank voor een online tour in het museum. Wat je ook gaat doen; maak het zelf gezellig!

Vogelcursus van de Vogelbescherming
De Vogelbescherming biedt een gratis online vogelcursus. Heb je altijd al meer willen weten over vogels, neem dan een kijkje op vogelbescherming.nl en doe mee. Je krijgt tips over hoe je de vogels het beste kunt herkennen en praktisch advies over bijvoorbeeld gezond vogelvoer en waarom te veel brood niet gezond is.

Winter in het Openluchtmuseum
Net als veel andere musea heeft ook het Openluchtmuseum de deuren online geopend, dus vanachter je beeldscherm kun je bekijken hoe de winters in vroegere tijden waren. Snuif de kerstsfeer op met de feestelijke versiering, samen met de verhalen van vroeger.

Netflix marathon
De bioscopen zijn gesloten maar dat betekent niet dat je niet kunt genieten van leuke films. Op Netflix, maar ook via bijvoorbeeld Pathé thuis kun je veel films bekijken. Speciaal voor de kerst zijn er veel films aan het aanbod toegevoegd.

Koekjes bakken
En natuurlijk worden er koekjes gebakken met kerst! Of je gaat voor zandkoekjes, gingerbread koekjes, chocoladekoekjes… het maakt allemaal niet uit. Kies zelf wat je lekker vindt. Online vind je tal van recepten voor alle mogelijke soorten.