Stedendriehoek

Wat brengt de liefde jou dit jaar?

Door Hermine Merlijn

In de astrologie wordt liefde gesymboliseerd door de planeet Venus. In ieders individuele horoscoop die gebaseerd is op het moment van de eerste ademteug, datum en de coördinaten van je geboorteplaats, neemt Venus een belangrijke plaats in. Venus loopt in 225 dagen door alle tekens van de dierenriem en activeert zo bepaalde tijdsperioden dat o.a. de liefde extra geactiveerd wordt, positief of negatief.

Hoe iemand met bepaalde liefdesverwikkelingen omgaat hangt mede af van opvoeding, opleiding maar bovenal het bewustzijnsniveau. Niet iedereen krijgt gelijke kansen in liefdesland en dat is geheel afhankelijk van de Venus positie in je individuele horoscoop. Onderstaande korte samenvatting is algemeen van aard en heeft een kleine voorspellende waarde. Jouw individuele horoscoop blijft bepalend voor je je groei en ontwikkeling op velerlei gebied, en dus in liefdesland.

Ram

Onstuimige liefdesperikelen dit jaar. Er komen pijnlijke liefdes ervaringen naar boven. Het lijkt erop alsof je moet kiezen tussen twee geliefdes. Begin je aan een nieuwe relatie dan is de kans aanwezig dat je een oud geliefde treft uit een vorig leven waar nog een en ander mee uitgewerkt mag worden. Bezinningsdagen in Mei en Juni.

Stier

Schokkende liefdeservaringen. Stieren zijn goede minnaars/ressen en dit jaar wordt dat extra geactiveerd. Vooral op 8 maart kan de liefde inslaan als een bliksemschicht. Het kan je behoorlijk overstuur maken en je rustige leventje onderste boven gooien. Het kan snel voorbij zijn, maar de kans is groter dat deze ‘inslag’ jou het hele jaar bezig gaat houden.

Tweelingen

Onrust en onzekerheid in liefdesland. Hoewel relaties belangrijk voor je zijn ben je vaak op zoek naar nieuwe liefdeservaringen en uitwisseling. Je legt je niet zo snel vast. Dit jaar vraagt om bezinning; wat wil je werkelijk in liefdesland. Met name begin Augustus kan de twijfel groot worden, of kun je verwikkeld raken in een innerlijke liefdesstrijd.

Kreeft

Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Je hebt de afgelopen jaar al het nodige te verwerken gekregen. Je bent nog kwetsbaarder geworden dan je bent. Let dus goed op in je huidige relatie hoe de liefde geleefd wil worden; zijn er al scheurtjes dan kan je liefdesband breken, is je relatie naar wens, zoek dan samen naar spannende ervaringen.

Leeuw

Super Summer. Een mooie tijd als het om de liefde en het sociale verkeer gaat. Je voelt je prima. Je lijkt meer afgestemd op amusement en romantische nachten dan op je werk. Je bent gefocust op liefde en romantiek en wilt genieten van het leven en de liefde. Geheime affaires zijn niet uitgesloten, tenzij je een Victoriaans gevoel van fatsoen hebt meegekregen.

Maagd

Onrust in de liefde. Als Maagd ben je ingesteld op rust, reinheid en regelmaat, ook in liefdesaangelegenheden. Dit jaar kunnen er weliswaar mooie liefdeservaringen zijn, maar je voelt je er onzeker bij. Op een of andere manier zijn er onderhuidse spanningen waar je maar niet de vinger op kunt leggen. Dat maakt je zenuwachtig en onrustig in liefdesland.

Weegschaal

Veel twijfel in liefdesland. Als Weegschaal ben je altijd aan het zoeken naar balans in je leven maar vooral in de liefde. Komend jaar kun je super verliefd zijn in je bestaande relatie, maar eveneens in een beginnende liefdesband. Kijk niet door  een te roze bril. Voelt alles goed, go. Maar wacht even voordat je je helemaal vastlegt.

Schorpioen

Intense liefdeservaringen. Dit jaar sta je open voor ongewone liefdeservaringen. Je wilt van de dagelijkse sleur af.  Maak geen problemen die je niet aan kunt. Jaloezie en bezitsdrang is je grootste vijand, openheid en tolerantie je grootste deugd. Niet alles lijkt pais en vree en onder de oppervlakte ligt de waarheid. Ga daarvoor, dan kan het een gelukkig jaar voor je worden.

Boogschutter

Een heel prettig liefdesjaar. Hoewel er weinig schokkends zal gebeuren wordt het wel een jaar met veel mooie activiteiten op het gebied van samenwerking, vriendschap en liefde. Je kunt ontspannen en op je gemak van het samenzijn met je geliefde genieten en ook met het uiten van affectie naar andere dierbaren heb je weinig moeite. Houd je arrogantie in toom.

Steenbok

Transformatie in liefdesland. Maak niet alles te zwaar. Je hebt dit jaar al genoeg aan je hoofd. In liefdesland heb je weinig behoefte om aan de weg te timmeren. Het eerste wat dient te gebeuren is oude (liefdes) patronen op te ruimen en nieuwe een kans te geven. Je sluit nu liever een compromis dan de liefdesconfrontatie aan te gaan.

Waterman

Liefde voor de mensheid. Het samen zijn met je geliefde en goede vrienden staat dit jaar centraal, evenals je sociale contacten. Je kunt van één iemand houden, maar in feite gaat je liefde uit naar de gehele mensheid. Heb je voldoende vrijheid binnen je bestaande relatie dan blijft alles zoals het is; goed en harmonieus.

Vissen

Spirituele liefde. Op zijn best wijst dit jaar op een verfijnde spirituele liefdesverhouding met je partner of in een nieuwe relatie, waarbij je het gevoel hebt volkomen eenheid te ervaren.  Op zijn slechts kun je gedesillusioneerd zijn in de liefde die niet aan je te hoge of weinig realistische verwachtingen kan voldoen. Beide voeten op de grond doet echter wonderen ontstaan.