Stedendriehoek

Waan je in een andere wereld in de cenote bij Thermen Bussloo

VOORST – Even helemaal weg zijn, weg van alle drukte, weg van alle prikkels. Terwijl de zonnestralen zich een weg banen door het dak van de grot, lianen een route wringen langs en zich optrekken aan de wanden, glinstert het turquoise water in de zon.

Waan je in een cenote in Mexico waar je geniet van rustige muziek, natuurlijke beplanting en de sterren terwijl je float in het zoute water. Er is alleen één verschil; je bent niet in Mexico, maar in de spiksplinternieuwe cenote bij Thermen Bussloo, het Zoutwaterbad.

“We hadden ook gewoon een zwembad kunnen bouwen met daarin zout water. Dan hadden wij ook een zoutwaterbad gehad, maar zo werken wij nou eenmaal niet”, vertelt Fabian. “Bij ons heeft alles in onze wellness een betekenis; elke sauna, elk element en elk detail. Overal zit een verhaal achter.”

De familie Dolman reist veel. “Zo doen wij ideeën op voor onze wellnessresorts. Vorig jaar was ik in Mexico en daar kwam ik in aanraking met cenotes.”Cenotes zijn miljoenen jaren geleden ontstaan door een meteorietinslag, waarbij gaten in het oppervlak werden geslagen. Deze ‘gaten’ zijn door de eeuwen heen volgelopen met water zodat een soort natuurlijke zwembaden ontstonden. “Het zijn waanzinnig mooie natuurverschijnselen en heerlijk om in te verblijven. De natuur komt hier echt naar binnen. Zo ontstond het idee voor ons zoutwaterbad. Wij wilden een cenote combineren met een zoutwaterbad en dat is gelukt.” Op 1 oktober opent het Zoutwaterbad voor het publiek, zodat iedereen kan genieten van dit unieke stukje wellness in Nederland.   www.thermenbussloo.nl