Stedendriehoek

Volvo Assistance schiet pechvogels te hulp

STEDENDRIEHOEK – Pech voor het team Moose Power tijdens de ScanCoveryTrial: de auto van team I met Ludo Haveman & Koen Heikens slipte woensdag op het gladde asfalt en botste licht met een sneeuwschuiver bij een afgesloten bergpas. Hun Volvo XC90 kon niet meer verder, maar dankzij de hulp van Volvo Assistance heeft het duo vervangend vervoer gekregen en kan de monstertocht door Scandinavië alsnog worden voltooid. Zondag 15 januari volbrengen de overgebleven teams de in totaal 7.000 kilometer.

Frank Moormann vormt samen met Mark Kortekaas de equipe Moose Power II in een Volvo V60 D5 AWD Twin Engine. De twee wagens worden gesponsord door Volvo Nieuwenhuijse en hun insteek was om de tocht samen te volbrengen. En die belofte houdt stand, vertelt Moormann. “Het ongeluk gebeurde precies halverwege een etappe van 14 uur, toen we in konvooi aankwamen bij de afgesloten bergpas. De 7 uur die we verloren hebben, maken we samen goed. Vanavond (donderdag, red.) hopen we in Finland aan te komen en dan hopen we dat het ook gedaan is met de tegenslag.”
De etappe van donderdag eindigt in het Finse skidorp Ruka, dichtbij de grens met Rusland. Niet alle gestarte 114 equipes zijn nog in de race, maar wel de overige ploegen uit de regio Stedendriehoek: Evertse & Van de Scheur (Apeldoorn), met Henk van de Scheur & Gert Evertse in een BMW X5; Team 27 Berghuizerbad voor schoolzwemmen (Veessen, Epe), met Harco Mulder & Benjamin Bonhof in een Volvo V70 AWD; Verkeersonderwijs.nl (Hall), met Gerwin Bult & Robbert Volker in een Land Rover Disco; The Icerockets (Twello), met Eric Jansen & Roland Turk in een BMW X3; Epe, met Ronald Hof & Gerbrand van Lohuizen.