Stedendriehoek

Vanaf vandaag kunnen ondernemers weer loonsteun aanvragen

Vanaf dinsdag kunnen ondernemers weer nieuwe subsidieaanvragen indienen. Dit heeft premier Rutte bekendgemaakt. De aanvragen voor subsidie kunnen tot en met 27 december worden ingediend en zijn bedoeld om ondernemers te helpen om zo de coronaperiode door te komen.

‘We doen wat we kunnen om ondernemers te steunen en banen te behouden, waren de woorden van de premier tijdens de persconferentie maandagavond. Veel ondernemers dachten geen steun meer nodig te zijn dit jaar, maar de huidige lockdown zorgt voor een ingrijpende situatie in Nederland.

Rutte kondigde tijdens zijn toespraak aan dat alleen winkels voor primaire levensbehoeften open mogen blijven. Hieronder vallen niet alleen bakkers, supermarkten en slagers, maar ook weekmarkten. Drogisterijen, stomerijen en opticiens worden ook tot de noodzakelijke winkels gerekend. Het geldt niet voor kledingwinkels, meubelzaken, tuincentra en elektronicazaken. Voor bouwmarkten blijft het mogelijk om spullen af te halen. Winkels kunnen blijven bezorgen.