Stedendriehoek

‘Uurtjes beginnen nu wel te tellen’

STEDENDRIEHOEK – “De uurtjes beginnen nu wel te tellen. We hebben te maken met een tijdsverschil en dat werkt wel in ons nadeel.” De dagen worden langzaamaan zwaarder voor Apeldoorner Frank Moormann, die vorige week vrijdag instapte voor de ScanCoveryTrial. Deze tocht gaat in één week tijd kriskras door het prachtige Scandinavië, over een afstand van ruim 7.000 kilometer. Daarvan hebben de overgebleven teams er inmiddels zo’n 5.000 afgelegd.

Samen met Mark Kortekaas hoopt hij de monsterrit komende zondag te volbrengen in een Volvo V60 D5 AWD Twin Engine. Het duo rijdt voor het team Moose Power, gesponsord door Volvo Nieuwenhuijse. De andere wagen van het team wordt bemand door Ludo Haveman & Koen Heikens. Na de botsing van afgelopen woensdag met hun Volvo XC90, hebben zij met vervangend vervoer hun weg vervolgd. Gezamenlijk willen de beide auto’s zondag finishen.
“Alles loopt nu gesmeerd na de pech van woensdag”, aldus Moormann. “We verwachten vanavond (vrijdagavond, red.) te arriveren in de Finse havenstad Turku. Van daaruit zullen we dan de nachtboot naar Stockholm pakken. Nee, dat is ons niet officieel verteld, maar we baseren onze speculaties op berekeningen met de aangekondigde rijtijden. Alles staat in onze laptop.”
Het team Moose Power begon het avontuur met krentenbollen en mueslirepen, maar de afgelopen week hebben de deelnemers aan de ScanCoveryTrial ook van de lokale lekkernijen mogen genieten. “We zijn nu naarstig op zoek naar een lekkere Zweedse hotdog”, lacht Moormann. “De afgelopen dagen hebben we al wel eland en rendier gegeten. Smaakt trouwens gewoon naar hertenbiefstuk hoor. Ons team is genoemd naar die beesten (Moose Power = elandenkracht, red.), als een soort eerbetoon, nu eten we ze op. Koen heeft vanochtend al zijn excuses aangeboden aan een stel rendieren die we onderweg tegenkwamen, maar we kregen helaas geen begripvolle blik van hen terug…”