Stedendriehoek

‘Trots op ondernemerskracht’

Foto: Rob Voss

APELDOORN – Om de Apeldoornse consument toch te kunnen bereiken in tijden van corona, heeft vereniging Centrummanagement Apeldoorn in samenwerking met binnenstadondernemers begin april een gezamenlijke distributie op poten gezet: de bezorgservice #thuisinapeldoorn.

De bezorgservice, waarbij Apeldoorners gratis producten en lekkernijen kunnen laten bezorgen door de fietskoeriers van Fietskoeriers Apeldoorn, is een initiatief van Centrummanagement Apeldoorn. Wethouder Maarten van Vierssen is enthousiast en plaatste ook een bestelling. “Wat een ondernemerskracht zie ik loskomen in onze stad. Het maakt me oprecht trots op deze Apeldoornse ondernemers. Zo’n initiatief als deze bezorgservice is zo’n goed voorbeeld van de ‘schouders eronder en doorgaan’. Respect daarvoor”, vertelt hij.

De bezorgservice was voor een periode van vier weken gratis voor ondernemers, maar wegens het grote succes ervan is het inmiddels een blijvende en betaalde service geworden. Zo kunnen leveringen gebundeld worden en draagt de bezorgservice bij aan het behoud van het milieu door groen vervoer. De service blijft gratis voor inwoners van Apeldoorn.

De centrummanager roept iedereen op om juist nu de lokale middenstand een hart onder de riem te steken. “Ik ben ontzettend trots dat deze vraag mij door ondernemers gesteld is en dat we deze bezorgservice gezamenlijk als stad hebben kunnen realiseren. Aan alle binnenstadondernemers dan ook de oproep om zich aan te sluiten, zodat de bezorgservice #thuisinapeldoorn iets blijvends kan worden”, aldus Hella Soethof, centrummanager van Apeldoorn. Kijk voor meer informatie op www.apeldoorn-binnenstad.nl/bezorgservice.