Stedendriehoek

Tomorrowland Winter in de Franse Alpen gaat niet door

Het muziekfestival Tomorrowland dat van 14 tot 21 maart op de Alpe d’Huez zou worden gehouden, vindt geen doorgang. Dit besluit is tot stand gekomen omwille van het coronavirus. Na lang twijfelen en vele speculaties is de knoop nu toch echt doorgehakt. De organisatie geeft aan dat deze beslissing is genomen door de Franse overheid.

De Franse regering neemt verschillende maatregelen tegen Covid-19 in Frankrijk. Zo mogen evenementen waar meer dan 5000 bezoekers op af komen mogen niet meer doorgaan. Door de organisatie werden zo’n 25.000 bezoekers verwacht. Het festivalterrein was intussen helemaal klaar voor het festival, daarom is het een grote teleurstelling voor de organisatie, maar de veiligheid staat voorop, laat ze weten.

De organisatie zal nu contact op gaan nemen met alle mensen die een kaartje hadden gekocht. Hierin zal een voorstel op maat worden gedaan, bijvoorbeeld: terugbetaling of alsnog komen skiën. De skipiste is namelijk wel geopend. “Tijdens een festival staat iedereen dicht bij elkaar voor een hoofdpodium, dat is nu niet meer het geval”, zegt de organisatie. Sommige festivalgasten hadden een skipas bij hun ticket, deze mensen kunnen nu nog skiën met hun entreebewijs.