Sport

‘We bestaan 12,5 jaar, maar zijn te koop’  

LIEREN – De Stedendriehoek Businesscompetitie, de sportieve ontmoetingen tussen bedrijfsleden van Golf- en Businessclub De Scherpenbergh, is in volle gang en tot oktober worden de poulewedstrijden gespeeld, op weg naar de halve finales. Regelmatig verschijnen er verslagen van de verrichtingen in Nieuwsblad Stedendriehoek. Rob Rutten was er op 1 september 1998 bij, toen de eerste negen holes van De Scherpenbergh werden geopend, waarbij een legendarisch geworden blauwe keet dienst deed als clubhuis. Vijfentwintig jaar later is Rob er nog steeds bij met Draisma Bouw.

Lucien de Senerpont Domis en Jan Willem de Wit staan namens DE WIT Ventilatoren te wachten op de komst van Jelle Draisma en Rob Rutten van Draisma Bouw. Op de vraag of de achternaam van Jan Willem betrekking heeft op de bedrijfsnaam, beginnen beide heren te lachen. “We zijn compagnons en Lucien heeft deze naam verzonnen”, begint Jan Willem, waarna Lucien de toelichting geeft. “De Senerpont Domis Ventilatoren leek mij praktisch gezien iets te omslachtig.” Hoewel Jan Willem voor het eerst meespeelt in de Stedendriehoek Businesscompetitie, heeft hij meteen een feestelijke mededeling. “We bestaan 12,5 jaar, maar zijn te koop!” Het laatste zegt Jan Willem met het gevoel voor humor, waarmee beide heren het plezier aan hun zakelijke avontuur verduidelijken.

Een echte Stedendriehoek Businesscompetitie-veteraan

Ondertussen zijn Rob en Jelle aangekomen, met eveneens een vrolijk humeur. Draisma Bouw is de aannemer die 25 jaar geleden het clubhuis van De Scherpenbergh bouwde en Rob is dus even lang lid. Een echte Stedendriehoek Businesscompetitie-veteraan. “Het belangrijkste is het sfeertje van de businesscompetitie. Iedere partij is leuk, zowel op de baan als achteraf op het terras. We hebben twee keer de finale gehaald, maar dit jaar zal het lastig worden.” Rob grijpt meteen de kans door te verduidelijken dat het verstandig is om, met het oog op de bouwplannen van De Scherpenbergh, bij dezelfde ‘huisaannemer’ te blijven.

Draisma Bouw-eigenaar Jelle hoort het allemaal aan en neemt het over. “Draisma Bouw is een familiebedrijf en wij werken in heel Nederland aan projecten op het gebied van nieuwbouw, zowel woningbouw als utiliteit, renovatie én restauratie van historische en monumentale gebouwen. En dat al anderhalve eeuw.” Lucien en Jan Willen knikken bewonderend, maar voor hen voorlopig geen aannemer. “We hebben een keer verbouwd en daar laten we het voorlopig bij.”

Jan Willem geeft een inkijk in hun bedrijf. “Wij zijn een onderneming die met veel enthousiasme en passie voor de luchtbehandelingstechniek ventilatoren aan de professionele installateur levert, met een platte organisatiestructuur, no-nonsense cultuur en een persoonlijke aanpak. Wij leveren expertise en met onze jarenlange ervaring geven wij gedegen advies en leveren maatwerk voornamelijk in de utiliteit-, industrie-, en OEM-markt plus de marine en offshore. Voor deze sectoren doen we ook de projectondersteuning.”

Tijd om af te slaan. DE WIT Ventilatoren heeft de eer te mogen beginnen en Lucien slaat meteen een formidabele drive. Jan Willem laat zich niet kennen en weet zijn bal zowaar een paar meter verder te krijgen. Rob laat zich met al zijn ervaring eveneens niet kennen met een fraaie afslag, waarmee de druk op Jelle komt te liggen. Geen probleem, want hij krijgt de bal schijnbaar moeiteloos bij de afslagen van Lucien en Jan Willem. Uiteindelijk weten de ‘jongens van DE WIT’ de partij overtuigend te winnen, maar dat is op het terras alweer snel vergeten en gaat het gesprek over de laatste ontwikkelingen op hun vakgebieden.       

Foto:

Vanaf links: Jan Willem de Wit, Lucien de Senerpont Domis, Rob Rutten en Jelle Draisma.