Sport

Vanuit huis rennen tegen kinderkanker

Het maximale eruit halen en écht die stap extra zetten voor KiKa. Dat moet op zondag 28 juni gebeuren tijdens de tweede editie van Run for KiKa @Home. Met deze officiële run vanuit huis is de draad weer opgepakt, waarbij deelnemers hét verschil maken voor kinderen met kanker.

Waar de vorige editie draaide om Nederland KiKa-oranje te kleuren, is nu de oproep: doe mee en haal geld op voor KiKa! Want, zo zegt Nikki Wester namens de organisatie: “Iets kunnen betekenen voor een ander blijft universeel en van alle tijden. Als je iets kàn betekenen, doe dat dan!”

Uit de startblokken

De inschrijving is nog maar net geopend en heeft nu al een superstart. Bijna 1000 deelnemers én ruim 37.000 euro staan genoteerd. “We zijn ons heel bewust van de tijd waar we allemaal in zitten. Het voelt en is anders dan normaal. Toch gaan we ervoor om een fantastisch resultaat neer te zetten voor KiKa”, aldus Wester.

Live te volgen

Op zondag 28 juni klinkt om 11.00 uur het officiële startschot van Run for KiKa @Home. Deelnemers hebben dan een warming-up gehad, de cheque-uitreiking gezien én bemoedigende woorden gekregen van acteur Ferdi Stofmeel en een vertegenwoordiger van KiKa. Allemaal via een livestream speciaal voor deelnemers. Hierna kan het rennen beginnen, uiteraard volgens de regels van het RIVM.

Run for KiKa @Home

Run for KiKa @Home is het hardloopevent waarbij deelnemers bepalen waar en hoever ze rennen. De eerste editie van Run for KiKa @Home kende op 3 mei een groot succes met ruim tweeduizend deelnemers die vanuit huis totaal 18.000 kilometer renden. Deelname aan het evenement is wederom gratis.

Meer informatie en aanmelden kan via www.runforkika.nl/at-home.