Sport

Unieke Teampresentatie WK Volleybal in Apeldoorn trekt veel fans

Met een grootse teampresentatie in het hart van Apeldoorn is vanavond het WK Volleybal voor vrouwen ingeluid. Enkele duizenden volleybalfans woonden op het Marktplein de officiële opening bij, waarna onder anderen de topartiesten Berget Lewis en het dj-trio Kris Kross Amsterdam het sein gaven voor een eerste oranjefeestje.

Alle 24 deelnemende landen gaven acte de présence op het indrukwekkende podium. Een voor een werden de teams verwelkomd en aan het publiek voorgesteld. Nooit eerder kende een WK, dat van 23 september tot en met 15 oktober in Nederland wordt gehouden, een opening als dit.

Ontvangst
“Ik ben positief in shock”, zei spelverdeler Laura Dijkema. “Op zo’n manier een wereldkampioenschap in eigen land beginnen, dat doet je beseffen hoe uniek het is wat we meemaken. De ontvangst in Gelderland in geweldig.”

Volgens Manon Flier staat alles en iedereen met veel enthousiasme in de startblokken. “We zijn lang bezig geweest met de voorbereidingen op dit wereldkampioenschap, een van de grootste sporttoernooien ooit in Nederland gehouden. Nu is het zover en gaan we écht beginnen”, aldus de ex-international, die samen met oud-ploeggenoot Lonneke Slöetjes de toernooidirectie vormt.

Happening
“Apeldoorn is een stad waar het volleybal echt leeft”, constateerde Lonneke Slöetjes. “Dat heb je wel kunnen zien. Maar ik verwacht ook in de andere speelsteden Rotterdam en Arnhem een grote opkomst van volleyballiefhebbers. Dat zal voor de Volleybaldames een grote steun zijn.”

Nederland speelt morgen in het GelreDome zijn eerste groepswedstrijd van het WK tegen Kenia. Daarvoor is nog een beperkt aantal kaarten beschikbaar.

Run op kaarten
De Nederlandse volleybalbond verwacht over het gehele toernooi zo’n 100.000 toeschouwers in Arnhem, Apeldoorn en Rotterdam. 80.000 kaarten zijn in de voorverkoop al verkocht en voor enkele wedstrijden, waaronder de finale, zijn al geen tickets meer te krijgen.

Charity Partner
Voorafgaande aan de Teampresentatie werden de deelnemers aan de Nationale Diabetes Challenge, georganiseerd door de Bas van de Goor Foundation, onthaald. Deze stichting, die zich inzet om mensen met diabetes te helpen bij het realiseren van een betere kwaliteit van leven, is de Charity Partner van het WK Volleybal. Wandelgroepen die meededen aan de Nationale Diabetes Challenge vertegenwoordigden op symbolische wijze de vier WK-poules met elk zes landen.