Sport

The Dutch 750 verplaatst naar oktober

Foto: Gert Bonestroo

De organisatie van The Dutch 750 heeft besloten het evenement te verplaatsen naar 1, 2 en 3 oktober 2021. Binnen de huidige coronamaatregelen is het niet toegestaan om een dergelijk evenement in juni te organiseren.

“De veiligheid van onze deelnemers, vrijwilligers en andere betrokkenen staat voorop. Daarom heeft de organisatie besloten The Dutch 750 te verplaatsen. De deelnemers zijn reeds persoonlijk op de hoogte gebracht. ‘Samen voor een ander’, dat is waar het bij The Dutch 750 om gaat. Door The Dutch 750 naar oktober te verplaatsen, hebben we er vertrouwen in dat het evenement in de beoogde vorm door kan gaan”, aldus bestuursvoorzitter Richard Bouwmeester.

De deelnemers fietsen drie dagen lang elke dag twee etappes van 125 kilometer door de Gelderse streken. Dagelijks starten en finishen de renners bij hoofdsponsor Droomparken in Otterlo. De wielerteams trappen door Gelderland om fondsen te werven voor onderzoek tegen alvleesklierkanker (Support Casper) en het vervullen van de allerliefste wensen van ernstig zieke kinderen (Make-A-Wish). Libéma Profcycling verzorgt de organisatie van The Dutch 750, wat garant staat voor afwisselende routes met de nodige stops en goede ravitaillering. Inschrijven kan vanaf nu op de website www.thedutch750.nl