Sport

SuperPower Run voor iedereen, met én zonder beperking

Fonds Gehandicaptensport organiseert zondag 19 september de allereerste editie van de SuperPower Run op Sportcentrum Papendal. Tijdens dit familie-evenement zetten deelnemers met en zonder beperking zich in voor alle sporters met een handicap. Verkleed als hun favoriete superheld.

Eva Eikhout, sinds kort ambassadeur van Fonds Gehandicaptensport, zal op 19 september het startschot geven van de SuperPower Run. “Dat iedereen aan dit evenement mee kan doen, zowel met als zonder beperking, is echt tof. Een super mooi voorbeeld van inclusie, samen bewegen om zo geld op te halen voor sporters met een beperking. Ik mis zelf een deel van mijn armen en benen en weet uit ervaring hoe belangrijk én leuk sporten is. Dat moet voor iedereen mogelijk zijn!”

Aan dit evenement kan iedereen meedoen; jong en oud, met het hele gezin, individueel én met of zonder beperking. De route is zo uitgestippeld dat de run voor iedereen toegankelijk is. De deelnemers kunnen kiezen welke afstand ze afleggen: 1 km, 2,5 km of 5 km. Dit mag lopend, rennend of rollend (met rolstoel/racerunner). Alles mag! Iedereen komt over de finish en ontvangt de speciale SuperPower Run medaille. Daarnaast is er ook een prijs te winnen voor de deelnemer(s) met de mooiste superheldenoutfit en kun je deelnemen aan diverse side-events.

Kom in actie
Voor veel Nederlanders is bewegen en sporten de normaalste zaak van de wereld. Helaas is zelfstandig sporten niet voor iedereen vanzelfsprekend. Voorafgaand aan dit evenement halen de deelnemers via een eigen actiepagina geld op voor de gehandicaptensport. Dankzij al deze donaties kan Fonds Gehandicaptensport financiële ondersteuning bieden aan sportevenementen, sportverenigingen en sportlocaties.

Tickets zijn vanaf nu te koop via www.superpowerrun.nl
Het evenement vindt plaats in de buitenlucht en de adviezen van het RIVM en de maatregelen vanuit de Rijksoverheid worden als uitgangspunt genomen.