Sport

Schaatspromotieweek Deventer kent veel belangstelling: “Had nog nooit op het ijs gestaan!”

Deventer – Afgelopen zaterdag ging ijsbaan De Scheg in Deventer open voor het nieuwe schaatsseizoen. Exploitant Sportbedrijf Deventer nodigde voor deze eerste openingsweek basisscholen uit Deventer uit kennis te maken met de schaatssport. Tijdens de ‘Schaatspromotieweken’, van 10 tot en met 14 oktober, ontvangen verschillende klassen gratis schaatsles bij De Scheg. 

Maaike Veldhuis van Schaatsschool De Scheg hierover: “Geweldig om het seizoen met zoveel enthousiaste schaatsers te mogen openen. We vinden het vooral leuk dat verschillende leeftijdsgroepen deelnemen. Kinderen tot en met groep drie leren op speelse wijze ‘ijsvrij’ worden, zonder hiervoor schaatsen te dragen. Zo gaan we sleetje rijden, spelen met rekjes en zorgen dat de kinderen overeind kunnen blijven op het ijs. De bovenbouw maakt kennis met kunstrijden of langebaanschaatsen op de 400 meter baan. Dit alles gebeurt onder leiding van trainers van schaatsverenigingen uit Deventer, docenten van onze Schaatsschool en activiteitenbegeleiders. Ervaren of onervaren, voor elk kind is er wat te doen zodat iedereen het ijs kan ervaren.”

Een jonge deelnemer van één van de deelnemende scholen vertelt: “Het is gaaf om een keer te schaatsen. Vooral dat we hier zijn met de klas maakt het ook gezellig! Ik had nog nooit op het ijs gestaan, dus het was wel even wennen. Nu gaat het al veel beter dan toen ik begon, ik kom hopelijk snel een nog keer met mijn broertjes schaatsen, want het is best leuk!”

Hoge opkomst
In totaal doen 3422 kinderen mee aan de Schaatspromotieweek, verdeeld over 19 scholen in Deventer. De Schaatspromotieweek is een initiatief van Sportbedrijf Deventer om het bewegen onder de jeugd te stimuleren en tevens kinderen in de gemeente Deventer de kans te bieden om kennis te maken met de schaatssport en alles wat daarbij komt kijken. De Schaatspromotieweek duurt nog tot en met vrijdag, daarna start de Herfstvakantie.