Sport

Ook dit jaar virtuele City Hanzeloop

De Running Center City Hanzeloop, welke op 16 mei zou worden gehouden, moet vanwege de coronacrisis, evenals in 2020, worden geannuleerd. Gelet op de grote belangstelling en het succes van de virtuele versie van de loop in 2020, biedt  AV Hanzesport wederom een virtuele City Hanzeloop aan. Loop het originele parkoers of een alternatieve route en stuur het bewijs in. Zo kan iedereen op eigen gelegenheid aan de loop meedoen.

Hoe werkt het
Vanaf 1 maart t/m 31 mei 2021 melden de deelnemers  zich aan via de website www.hanzesport.nl of via www.inschrijven.nl voor de traditionele kidsrun van 1 km of voor de 5 km of 10 km. Ook is het mogelijk om in te schrijven voor de halve marathon.

Daarna loopt iedereen in de periode van 1 t/m 31 mei op eigen gelegenheid de aangegeven afstand. Wandelen kan ook. Dat kan het officiële parkoers van de City Hanzeloop zijn, maar het mag ook een eigen route zijn, bijvoorbeeld de eigen trainingsronde. Deelnemers ontvangen een bevestiging van hun inschrijving met daarbij instructie over het uploaden van hun prestatie. Van de binnengekomen prestaties worden uitslagenlijsten opgesteld.

Als herinnering aan deze unieke versie van de Running Center City Hanzeloop ontvangt de deelnemer een speciaal ontworpen medaille met een markant Zutphens stadsbeeld erop. Een collectors-item. Er is een maximum aantal van 500 deelnemers. De organisatie wijst de deelnemers erop, dat zij zich dienen te houden aan de dan geldende regels van het RIVM: dus houd afstand en vermijd drukke plekken. Voor verdere informatie over de loop zie www.hanzesport.nl