Sport

NK Baanwielrennen: wereldtoppers te volgen op je scherm

Het NK Baanwielrennen Sprint en Duur voor onder andere profs mag op 27, 28 en 29 december geen publiek verwelkomen, maar organisator Libéma Profcycling heeft ervoor gezorgd dat de baanliefhebbers niets hoeven te missen van de nationale titelstrijd in Omnisport Apeldoorn.

Net als op het EK Baan voor Junioren en Beloften van afgelopen augustus verzorgt partner Guifi/Livestream productions een livestream van het evenement. Daardoor is het gehele programma drie dagen lang te volgen op nkbaanwielrennen.nl
Vanuit de luie stoel, bij het sporten of tijdens een wandeling kun je zo de nodige wielersterren aan het werk zien. Wat te denken van meervoudig olympisch kampioen Harrie Lavreysen, die dit jaar wielrenner van het jaar werd, ook vanwege de titels die hij behaalde op het EK en WK. Ook Europees kampioen Yoeri Havik schreef zich in, net als Europees beloftenkampioenen Daan Kool en Maike van der Duin. De laatste behaalde ook een medaille op het reguliere EK en WK afgelopen najaar, net als NK-deelnemer Vincent Hoppezak.

Kyra Lamberink, Hetty van de Wouw en Steffie van der Peet behoorden tot de teamsprintformatie die de Europese titel veroverde en ook Olympia-ganger Laurine van Riessen tekent present. Net als haar vriend Matthijs Buchli, maar de voormalig wereldkampioen op de keirin en olympisch kampioen teamsprint probeert het dit NK op de duuronderdelen als begin van zijn transformatie naar wegrenner. Bij de mannen is voormalig wereldkampioen op de kilometer Sam Ligtlee eveneens present.

Met Lonneke Uneken, Mylene de Zoete, Marit Raaijmakers en Amber van der Hulst is de ploeg aanwezig die brons behaalde op het EK beloften op de ploegachtervolging. Zij treffen in Apeldoorn rensters als Marjolein van ’t Geloof, Nina Kessler en Lorena Wiebes, die al eens het Wilhelmus hoorden spelen op een NK Baan en ongetwijfeld een nieuwe poging willen wagen. Genoeg reden om in te schakelen vanuit de luie stoel de komende dagen. Voor het programma en de beelden ga je naar NK Baanwielrennen.

Beeld: Gert Bonestroo