Sport

Nieuwsblad Stedendriehoek mediapartner NK Atletiek 2022

APELDOORN – Onlangs werden de ASICS NK Atletiek voor 2021 en 2022 toegewezen aan AV Sprint en aan AV’34 Apeldoorn. Nieuwsblad Stedendriehoek, dat ook jaarlijks zijn naam aan de AA Drink NK Indoor Atletiek verbindt, vervult het mediapartnerschap voor de outdoor editie in 2022.

De AA Drink NK Indoor Atletiek komen inmiddels voor de twaalfde keer naar thuishaven Omnisport Apeldoorn. Een sportevenement waar Nieuwsblad Stedendriehoek ook jaarlijks de naam aan verbindt, zo ook voor de komende editie op 22 en 23 februari. Een speciale atletiekeditie in de week voorafgaand aan de AA Drink NK Indoor Atletiek, die bij zo’n 155.000 huishoudens op de deurmat valt, is vaste prik in deze samenwerking met de Atletiekunie. Ook de Stedendriehoek Sprint Challenge, een 60-meterwedstrijd voor C/D-junioren op de zaterdag, wordt al jaren georganiseerd onder de vlag van Nieuwsblad Stedendriehoek.

Stedendriehoek is een zelfstandige uitgeverij die meer dan 40 jaar gevestigd is in Apeldoorn en het Nieuwsblad Stedendriehoek uitgeeft: de gratis krant die wekelijks huis aan huis verschijnt in Apeldoorn, Zutphen en Deventer. John Ruisch van Nieuwsblad Stedendriehoek vindt deze ASICS NK Atletiek bij het Apeldoornse AV’34 een unieke kans om ook hier, naast de jaarlijkse NK Indoor Atletiek, de naam aan te verbinden in de vorm van een mediapartnerschap. De Atletiekunie wil dit initiatief alleen maar toejuichen en ondersteunen, teneinde de lokale promotie van dit NK Atletiek goed op de kaart te zetten.

Ook Esther Singendonk, communicatieadviseur bij de Atletiekunie, is verheugd over de samenwerking: “Stedendriehoek is al jaren een vaste mediapartner voor ons NK Indoor Atletiek. Dat zij nu al dit mediapartnerschap voor 2022 aankondigen, spreekt een hoop vertrouwen en ambitie uit voor de toekomst. Ik verwacht dan ook dat we met deze mediapartner een ontzettend mooi Nederlands Kampioenschap gaan neerzetten waar we hopelijk enorm veel mensen kunnen laten kennismaken met onze fantastische sport.”

‘Terug op Apeldoornse bodem’
Bij de toewijzing van de data van 2022 aan Apeldoorn was ook Nathan Stukker, wethouder van gemeente Apeldoorn, razend enthousiast: “Ik kan vol trots vertellen dat Apeldoorn gaststad is van het NK Atletiek Outdoor 2022. In de rijke historie van Apeldoorn atletiekstad gaan we in 2022 een NK Atletiek-hoofdstuk bijschrijven. Want na ruim 20 jaar is dit belangrijke Nederlandse toernooi weer op Apeldoornse bodem. En kunnen alle liefhebbers van deze mooie sport in de zomer van 2022 genieten van wat de nationale topatleten en de nieuwe jonge talenten in huis hebben. Op de atletiekbaan in het Orderbos, omgeven door het groen van de prachtige Veluwe, een unieke ervaring voor heel veel atleten. En een unieke kans om Nederland te laten zien dat atletiek in het Apeldoornse DNA zit. Ik voel me, als wethouder Sport, vereerd dat de Atletiekunie Apeldoorn heeft gekozen om gastgemeente te zijn van dit fantastische evenement.”

Alles over de AA Drink NK Indoor Atletiek, die 22 en 23 februari plaatsvinden, lees je op www.nkindoor.nl.