Sport

Nathan Greven eerste nieuweling bij csv Apeldoorn

Foto: Wout van Zoeren

csv Apeldoorn heeft volgend seizoen de beschikking over Nathan Greven. De twintigjarige spits komt over van FC Zutphen en tekent voor een seizoen.

Nathan Greven (4 augustus 2000) is de eerste versterking voor de ploeg van trainer Jan Kromkamp. De geboren Zutphenaar deed in zijn jongste jeugd aan atletiek, maar begon op tienjarige leeftijd met voetballen bij de plaatselijke FC. Na diverse jeugdteams te hebben doorlopen maakte de spits op zeventienjarige leeftijd zijn officiële debuut in het vlaggenschip tegen WHC.

“Ik heb voor csv Apeldoorn gekozen om mij op een hoger niveau verder te ontwikkelen. Daarnaast heb ik dit seizoen twee wedstrijden gezien waarin aantrekkelijk voetbal werd gespeeld. Het hoge tempo met goedlopende combinaties trekt mij erg aan. Ook is het een jonge, enthousiaste ploeg waarin ik verwacht mij snel thuis te voelen.”

Greven wordt herenigd met Lars Huber, die afgelopen zomer al de overstap maakte naar csv Apeldoorn. “Het is leuk om weer samen met Lars te gaan spelen. We voelen elkaar namelijk goed aan op het veld. Lars is altijd in beweging en zorgt met zijn creativiteit en doelgerichtheid voor veel gevaar. Het is als aanvaller heerlijk om zo’n speler achter je te hebben.”

De hbo-student Event Management is duidelijk over zijn doelstellingen. “Ik wil graag zo snel mogelijk aanpassen aan het niveau en een vaste basisplaats veroveren. Hiervoor moet ik natuurlijk keihard werken. Ik kijk uit naar komend seizoen, maar eerst dit seizoen goed afsluiten bij FC Zutphen.”