Sport

KNWU NK Baanwielrennen krijgt groen licht

Het KNWU NK Baanwielrennen mag, onder strikte voorwaarden en met een aangepast programma, van 27-29 december in Omnisport Apeldoorn worden verreden.

Organisator Libéma Profcycling kreeg deze week van de betrokken instanties groen licht. Er zijn daarbij enkele strenge eisen gesteld, waar de organisatie aan zal moeten voldoen om het NK plaats te laten vinden. Zo zijn alle kampioenschappen voor de nieuwelingen- en juniorencategorieën komen te vervallen. Dit omdat wedstrijden voor deze leeftijdscategorie binnen de huidige coronaregelgeving van de overheid niet zijn aangemerkt als topsport.

Meekijken via livestream
Rens Kamphuis van Libéma Profcycling, die in samenwerking met de KNWU en AR&TV de Adelaar het NK Baanwielrennen organiseert, is blij met het groene licht dat de organisatie gekregen heeft. “De afgelopen periode hebben we ons ingespannen om het NK op de Baan op 27, 28 en 29 december door te laten gaan zonder publiek en met een middagprogramma. Daarbij vinden we twee zaken belangrijk: dat we geen onverantwoorde gezondheidsrisico’s nemen en dat we de Nederlandse baanwielrenners toch een Nederlands Kampioenschap kunnen bieden als voorbereiding op de komende internationale wedstrijden. We zijn blij dat alle betrokken instanties willen meedenken om ook in deze tijd een NK verantwoord te kunnen organiseren. Het publiek proberen we dit jaar via een gratis livestream op NK Baanwielrennen en onze social media-kanalen maximaal te laten meegenieten van de wedstrijden.”