Sport

Jonge ‘waterratten’ in Voorst

De gemeente Voorst heeft sinds enkele weken een heuse watersportvereniging, WSV de Boei in Wilp. Het betreft op dit moment nog een kleine groep kinderen in de leeftijd van 10 tot ongeveer 15 jaar. Tijdens de bijeenkomsten is er aandacht voor alles wat met watersport te maken heeft. Denk hierbij aan roeien, zeilen, samenwerken en veiligheid op het water. De samenwerking met Leisurelands Bussloo was snel gelegd voor de zeillessen in de zomerperiode.

De vereniging hecht veel waarde aan een goede samenwerking met andere clubs in de buurt. Op dit moment wordt er nog overlegd met een naastgelegen vereniging, waar de leden van de Boei voor hun bijeenkomsten in de winter terecht kunnen. Daar zullen dan theorielessen worden gegeven, creatieve activiteiten en spelvormen worden gedaan, maar voorop staat de gezelligheid. De vereniging is pas net van start gegaan, maar er wordt nu al nagedacht over uitbreiding in de toekomst voor jongeren ouder dan 15 jaar.

Tot oktober wordt er iedere zaterdagmiddag gezeild van 13.15 tot 16.45 uur (botenhelling Bussloo). Er is nog plek in de boot voor enkele nieuwe leden. Kijk voor meer informatie op de website www.wsvdeboei.nl of volg de vereniging op Facebook.