Sport

Internationaal gekleurde podia op Loolaan

door Jelle van der Haar

APELDOORN – De 47e Centraal Beheer Midwinter Marathon bracht afgelopen weekeinde 14.559 deelnemers aan de start, met ook een grote internationale inbreng.

De Acht van Apeldoorn werd gewonnen door Richard Douma in een tijd van 22.48, tweede werd de Belg Lahsene Bouchiki met 22.54 en derde de Belg Yannick Michiels met 22.56. Bij de vrouwen was Diana van Es met een tijd van 25.24 de snelste, de tweede plek was voor de Belgische Hanne Verbruggen met 25.50 op de teller en derde de Poolse Karolina Nadolska met 26.06.

Op de Asselronde ging Chakib Lachgar uit Spanje als eerste over de streep met 1.19.01, tweede werd Marcel Bräutigam uit Duitsland met 1.19.28 en derde de lokale held Dennis Licht met 1.19.55. Bij de dames ging de eerste plek naar de Belgische Karen van Proeyen met 1.32.34, Nesrine Leene werd tweede met 1.34.58 en derde Marije Geurtsen met 1.35.42. Zowel bij de dames als heren sneuvelde het parcoursrecord.

De eerste Night Run was vrijdagavond een groot succes. Het maximaal aantal deelnemers van 600 deed mee en er was een schitterend parcours door alle mooie plekjes van Apeldoorn heen. Hierbij ging het om het plezier en niet om de tijd. De deelnemers liepen met een grote lach rond in deze run. De toeschouwers moedigden de deelnemers fanatiek aan langs de kant. Een geslaagde primeur!

Tijdens de minimarathon van 16 kilometer liep de Duitser Hendrik Pfeiffer als eerste over de finish met 47.30. De Belg Youssef Bouisanne legde beslag op de tweede plaats met 50.50. Het podium werd gecompleteerd door Jan Hense uit Duitsland met 51.04. Een volledig internationaal podium!

Tijdens de businessrun op de 16 kilometer was Xsens Technologies bv uit Enschede de snelste met een totaaltijd van 3.28.09. Het podium werd gecompleteerd door Rabobank Apeldoorn met 3.42.08 en Quoratio uit Bunnik met 3.42.28. Op de 8 kilometer was OAK advocaten bv uit Ermelo de beste met 1.39.07. NS Pi uit Utrecht viste net achter het net en werd tweede met 1.43.10. Kroondomein het Loo uit Apeldoorn legde beslag op de derde plaats met 1.49.12.

De Kidsrun over 500 meter werd gewonnen door Pelle Mulderij uit Apeldoorn in 2 minuten en 5 seconden. Mees van Everdingen uit Apeldoorn liep dezelfde tijd, maar was een fractie later over de eindstreep heen. De spannendste finishfoto ooit! Op de derde plaats eindigde Puk Lamfers in 2 minuten en 18 seconden. Op de 1000 meter was Jeremy Eilander de snelste in 3 minuten en 13 seconden. Karsten Leene en Jesper Roobeek waren 4 seconden langzamer. Zij eindigden in 3 minuten en 17 seconden op plaats twee en plaats drie.

Op de langste afstand, de 42 kilometer, was Mick Herfkens uit Amsterdam de snelste met 3.04.15. Hij liet daarmee Edwin de Vos uit Amersfoort met 3.06.55 en Schiedammer Alex Reuneker met 3.17.10 achter zich. Een geheel Nederlands onderonsje.