Sport

Het nieuwe gezicht van Go Ahead Eagles

Het nieuwe voetbalseizoen is weer begonnen, na korte winterstop, een handjevol oefenwedstrijden, een groot aantal transfers begint het echte werk voor de Eagles. Het is moeilijk in te schatten wat er dit seizoen van de Eagles verwacht kan worden. Zo vertrokken er 16 spelers en staat de nieuwe trainer René Hake, die overkomt van FC Utrecht, voor een vrijwel volledig nieuwe spelersgroep.

De bekendste van de nieuw aangetrokken spelers is waarschijnlijk Bobby Adekanye, 12 voudig jeugdinternational van Oranje, met een indrukwekkende rijtje clubs achter zijn naam. Pas 23 jaar oud heeft hij al onder contract gestaan bij Ajax, FC Barcelona, Liverpool, PSV en Lazio. Het talent dat hem lang toegedicht werd is er nog niet uitgekomen, maar wie weet lukt het hem in de Adelaarshorst wel een deel van zijn potentieel in te lossen. Het zal in ieder geval een speler zijn waar voetbalfans met extra aandacht naar zullen kijken.

Een andere nieuwe naam is de ervaren keeper Erwin Mulder die transfervrij overkomt van Heerenveen, de club waar Andries Noppert, die vorig jaar bij de Eagles het doel verdedigde juist naartoe vertrokken is.

Het primaire doel voor de Eagles zal handhaving in de eredivise zijn, en alles wat daar bovenop komt een bonus. Een ding is zeker, de supporters zullen weer in grote getalen naar de Adelaarshorst trekken om hun ploeg aan te moedigen. Voor veel voetballiefhebbers hoort het afsluiten van een sportweddenschap bij de ervaring van een gezellige voetbalavond. Om een zo accuraat mogelijke voorspelling te doen, is het echter belangrijk om zo veel mogelijk statistieken en achtergrondinformatie te kennen. Sportytrader is een website die al deze informatie op een rijtje zet en zo een schat aan informatie over de Eredivisie en ander competities biedt.