Sport

Go Ahead Eagles naar de finale!

DEVENTER – Donderdagavond heeft Go Ahead Eagles de halve finale van de play-offs om Europees voetbal met 1-2 gewonnen van NEC. In Nijmegen werd er een ijzersterke eerste helft gespeeld, waarna NEC net na rust tegen de verhouding in via Kodai Sano de 1-0 maakte.

Vervolgens bleef Go Ahead Eagles drukken, en dat werd beloond. Via Finn Stokkers – die een scrimmage binnengleed – kwam de gelijkmaker. Het winnende doelpunt kwam op naam van Philippe Rommens, die zijn vrije trap via de stuit binnen zag ploffen.
Komende zondag, 26 mei, om 18.00 uur spelen de Deventenaren de finale van de play-offs in en tegen Utrecht. De winnaar plaatst zich voor de tweede kwalificatieronde van de UEFA Conference League.