Sport

Frisbee moet de ton in

KLARENBEEK – Zaterdag 27 juni vindt het Europees kampioenschap KanJam plaats in Klarenbeek. Dit betreft een frisbee-activiteit waarbij deelnemers tegen een ton aan moeten gooien of liefst erin. Iedereen kan meedoen aan dit toernooi in een team van twee spelers.

KanJam is een spel met een frisbee en twee tonnen. Deze staan circa 15 meter uit elkaar in een rechte lijn. Eén speler van een team staat bij de eigen ton, de ander ergens anders in het speelveld. Beiden mogen een poging wagen de vijandelijke ton te raken. Het team dat als eerste 21 punten verzamelt of de frisbee zonder hulp van de teamgenoot in de gleuf van de ton gooit, wint de wedstrijd.

Toernooiwinnaar mag naar Amerika

Wie de frisbee met hulp van de teamgenoot tegen de ton aan werpt, scoort één punt. Werpt men de frisbee rechtstreeks tegen de ton, krijgt het team twee punten. Gaat de frisbee via de teamgenoot ín de ton, dan scoort men drie punten. Zoals eerder gememoreerd, wint men direct de game of de wedstrijd als men direct in de gleuf gooit zonder aanraking van de teamgenoot. Indien beide teams op 21 punten staan na een gelijk aantal beurten, wordt een verlenging gespeeld. Hierin krijgt iedere speler één worp, elk team dus twee beurten. Dit gaat net zo lang door totdat een team in deze worpen meer punten heeft gescoord dan de tegenstander.

Het toernooi in Klarenbeek vindt in principe buiten plaats. Bij slecht weer op 27 juni wordt het in de sporthal – op dezelfde locatie – gespeeld. De toernooiwinnaar plaatst zich voor het wereldkampioenschap in North Tonawanda, in de Verenigde Staten, en voor dit team wordt het inschrijfgeld en de vliegtickets betaald.

Het open EK vindt plaats op zaterdag 27 juni van 11.00 tot 16.30 uur aan de Bosweg 14 te Klarenbeek. Meedoen kost €15,- per team. De opbrengst komt geheel ten goede aan het dierenasiel de Kuipershoek. Inschrijven is mogelijk op www.kanjam.eu. Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina KanJam Europe.