Sport

Eagles gehuldigd voor in de geschiedenisboeken

De 3-1 nederlaag tegen SC Heerenveen mocht gisteren de pret in Deventer niet drukken. Go Ahead Eagles kende onder leiding van Kees van Wonderen twee prachtige seizoenen, waarin er vele hoogtepunten werden gevierd. Dat begon allemaal met de promotie van vorig jaar en eindigde dit jaar met handhaving in de Eredivisie. Als gevolg van corona kon de huldiging vorig jaar niet doorgaan, maar dat werd gisteren dubbel en dwars ingehaald tijdens het Eagles Eindfeest ’22.

Het Eagles Eindfeest ’22 begon om 18.00 uur met een voorprogramma door DJ Rhandy en Jeffrey Pasie, waarna het welkomstwoord voor loco-burgemeester Rob de Geest was. Rond half acht maakten de supporters op De Brink zich klaar om feest te vieren met de spelersgroep en staf. Voordat de festiviteiten begonnen werd er eerst aan de hand van een video teruggeblikt op het promotieseizoen. Na het promotiedoelpunt van Bas Kuipers klonk er luid gejuich op De Brink. Ook Jeroen Veldmate, vorig seizoen de Eagles-captain, sprak nog een mooie videoboodschap over het promotieteam en de Eagles-supporters. Het bleek uiteindelijk het startschot van een avond om nooit te vergeten. Na de video werden één voor één alle spelers, die onderdeel waren van het promotieseizoen, het podium opgeroepen. Uiteraard droegen alle spelers en stafleden een prachtig kampioensshirt. Sommige spelers – waaronder Luuk Brouwers, Boyd Lucassen en Jacob Mulenga – werden op het podium kort geïnterviewd door spreekstalmeester Rob de Jong.

Mulenga had eerder op de dag zijn voetbalcarrière nog afgesloten met een doelpunt tegen sc Heerenveen, waarna Kees van Wonderen hem een publiekswissel gunde. Van Lucassen (vertrekt naar NAC Breda) en Brouwers (stapt over naar FC Utrecht) werd ook afscheid genomen tijdens de huldiging. Teksten als ‘Luukie en Boyd bedankt’ galmden dan ook over De Brink. Brouwers kreeg als kers op de taart ook nog eens de prijs van Eagle van het seizoen uitgereikt door de Supportersvereniging. “Ik wil alle supporters bedanken voor de afgelopen twee jaar”, vertelde de middenvelder. “Ik zal jullie altijd een warm hart toedragen en ik hoop nog vaak langs te komen in De Adelaarshorst.”

Onder leiding van aanvoerder Bas Kuipers kon de promotie met terugwerkende kracht eindelijk ‘officieel’ worden gevierd op een volgepakte Brink.
De aanvoerder kwam het podium op met het Zilveren Kampioensschild in zijn handen en had ook nog wat mooie woorden over voor de fans.

“Ik denk dat zo’n feest heel veel zegt over de supporters van Go Ahead Eagles. Het is geweldig om te zien dat jullie vandaag met zoveel mensen zijn gekomen. Het blijkt keer op keer maar weer dat jullie onze twaalfde man zijn. De support die we vorig jaar in het stadion niet konden krijgen, is naar mijn mening dit jaar weer helemaal ingehaald en ik denk dat je ook nergens zoveel steun krijgt als hier in Deventer.”

Vervolgens werden ook alle spelers in het zonnetje gezet die verantwoordelijk waren voor de handhaving in de Eredivisie. Andries ‘In Oranje’ Noppert’, IJsselderby-held Philippe Rommens, publiekslieveling Iñigo Córdoba en ‘Matsie’ Deijl werden één voor één luidkeels toegezongen door het publiek op De Brink. Voor Córdoba was het ook een emotioneel afscheid, waarbij hij afsloot met de mooie woorden: ‘Muchas gracias Go Ahead Eagles’. De Spanjaard trok uiteindelijk zelfs nog een biertje leeg op het podium. Al met al een mooi afscheid voor de clubtopscorer van Go Ahead Eagles.

Nadat alle spelers op het podium stonden, werden ook de stafleden naar voren gehaald, met als slotakkoord het afscheid van Kees van Wonderen. ‘Keesie bedankt’ was tot in de buitenwijken van Deventer te horen. Ook spelers en stafleden gaven hem het afscheid dat hij verdiende. De oefenmeester werd onder luid gejuich op de schouders genomen en toegezongen door de fans. Kees van Wonderen had zelf ook nog een mooi afscheidswoordje voor de supporters.

“Ik ben zo blij dat ik twee jaar geleden trainer van Go Ahead Eagles ben geworden. En ondanks dat ik wegga, heeft de club voor altijd een plekje in mijn hart. Ik wens de club het allerbeste toe en ik hoop dat Go Ahead Eagles nog heel lang op het hoogste niveau mag acteren. En ik ben en blijf voor altijd een Eagle till I die!” De avond werd afgesloten met een sfeervolle show door Snelle en Ammar. Slotstuk van de avond was het You’ll never walk alone dat over De Brink klonk.

Bron: Go Ahead Eagles
Beeld: Erik Pasman