Sport

Dag om wereldwijd samen het hardlopen te vieren

STEDENDRIEHOEK – Vandaag (woensdag 3 juni) is het Global Running Day: de dag waarop we het hardlopen vieren en heel Nederland wordt opgeroepen in beweging te komen. Weliswaar op 1,5 meter afstand van elkaar, maar hoe fijn is het dat er weer samen met loopmaatjes kilometers gemaakt kunnen worden.

Global Running Day wordt al jarenlang wereldwijd gevierd en hardlopen staat centraal. Het maakt niet uit hoe hard je loopt en hoe ver je loopt: iedere kilometer telt. Het belangrijkste van deze dag is dat mensen in beweging komen en op die manier andere lopers inspireren. Vorig jaar zijn bij de eerste officiële Dutch Edition 3500 mensen in beweging gekomen en samen hebben zij circa 8500 kilometer afgelegd.

Global Running Day Club

Global Running Day komt snel dichterbij. En nu er weer, verantwoord en op 1,5 meter afstand, samen mag worden gelopen, biedt dat mooie kansen in aanloop naar 3 juni. Om met zoveel mogelijk mensen in beweging te komen, zijn Champ en Hardlopen.nl de Global Running Day Club gestart: een online club voor iedereen die op Global Running Day de hardloopschoenen aantrekt. Aanmelden voor deze club biedt onderlinge inspiratie en uitdaging en bovendien maken mensen met hun deelname kans op mooie hardloopprijzen van ASICS en Garmin. Met elkaar wordt gezorgd voor de perfecte voorbereiding: slimme tips, trainingsschema’s en toffe challenges waaraan iedereen mee kan doen in aanloop naar Global Running Day. Samen met alle clubleden brengen we op 3 juni heel Nederland in beweging.

Ren5, Doneer5, Nomineer5

Dit is wereldwijd een groot succes en nu ook als challenge beschikbaar in de Global Running Day Club. Bij deze challenge loop je 5 kilometer hard, doneer je €5,- aan het Rode Kruis en nomineer je 5 anderen om hetzelfde te doen. Wie zich inschrijft voor de challenge is lekker in beweging én ondersteunt het Rode Kruis. Het Rode Kruis ondersteunt mensen die getroffen zijn door het coronavirus met praktische en psychosociale hulp. Zij doen dat door zorginstellingen en huisartsen in Nederland en op de Nederlandse eilanden in de Cariben te helpen. Champ verzamelt alle giften en doneert het hele bedrag op 4 juni – de dag ná Global Running Day – in één keer aan het Rode Kruis.

Virtuele hardloopkalender

Zonder wedstrijden om voor te trainen, kan het lastig zijn om gemotiveerd te blijven. Hoewel evenementen voorlopig niet kunnen plaatsvinden, zijn er genoeg virtuele initiatieven die dit gat opvullen. Global Running Day op 3 juni is er één van. Bij een virtuele hardloopwedstrijd loop je waar en wanneer je wil, op afstand maar toch samen. Bekijk de virtuele hardloopkalender op www.hardlopen.nl/artikelen/evenementen/virtuele-hardloopkalender.