Sport

Albatross wint terecht bij ABS

Afgelopen zondag speelde ABS tegen Albatross uit Ugchelen. ABS begon vol vertrouwen aan de wedstrijd tegen Albatross, maar na ongeveer 20 minuten stond er een 0-2 achterstand op het scorebord. De thuisploeg had moeite met de snelle opkomende backs van Albatross waardoor er tot twee keer toe een goede voorzet werd gegeven wat leidde tot twee doelpunten. ABS werd hierdoor gedwongen tot aanvallen. Paul Roetert scoorde namens ABS nog wel de aansluitingstreffer uit een vrije trap (1-2), maar in de 35ste minuut wist Albatross dankzij Kevin van Ekris nog een keer te scoren uit een fraaie aanval (1-3). ABS gaf het ondanks de 1-3 achterstand nog niet op en ging gewoon aanvallen. De thuisploeg had de pech dat twee kopballen van Wessel Nikkels van de lijn werden gehaald, door onder meer goed keeperswerk van de doelman van Albatross.

Ook na rust begon de thuisclub vol goede moed, alleen wist Thimo schroduer namens Albatross de bal in het net te krijgen na een fout van de keeper (1-4). De wedstrijd kabbelde voort en alleen de gemiste strafschop van Wessel Nikkels en de fraaie 1-5 van de spits van Albtross Luke van Werven deden de toeschouwers opveren. Een verdiende nederlaag voor de thuisclub en de drie punten gingen terecht mee met de club uit Ugchelen.