Stedendriehoek

SP met bus naar protest

ZUTPHEN – De SP in Zutphen gaat met een bus vol Zutphenaren op zondag 17 september naar het PrinsjesdagProtest in Den Haag. Het doel van het protest is om de stijgende prijzen te stoppen en geplande bezuinigingen op de zorg, de huren en het onderwijs van tafel te krijgen.

“Om dit mogelijk te maken, wil de SP een eerlijke bijdrage van grote vermogens en recordwinsten van bedrijven via de belastingen opeisen. Nu het kabinet gevallen is, zijn er kansen om Nederland op te bouwen. De SP biedt gratis vervoer aan vanuit Zutphen en roept iedereen op om mee te gaan.”

De partij is de afgelopen zomermaanden met vele Zutphenaren in gesprek gegaan over de hoge prijzen van de boodschappen en het levensonderhoud. Met name de stijgende kosten van de zorg, huur, energie, brandstof en openbaar vervoer waren onderwerp van gesprek. SP-fractievoorzitter Mart de Ridder: “De kosten in levensonderhoud stijgen voor mensen al jaren. Tegelijkertijd maken grote bedrijven recordwinsten en kondigt politiek Den Haag alweer bezuinigingen aan. Laten we breken met de afbraak- en bezuinigingspolitiek. We moeten het land nu samen gaan opbouwen. Daarvoor moeten wij het eerlijke deel van grote vermogens en grote bedrijven opeisen. Dat kan alleen als we samen in actie komen.”

Het protest staat in het teken van de aankomende verkiezingen op 22 november, maar heeft ook een urgentere aanleiding. SP-fractievoorzitter Mart de Ridder: “De verkiezingen in november gaan over de toekomst van ons land. Maar bij veel mensen in Zutphen staat het water aan de lippen. Daarom moet er dit jaar nog ingegrepen worden.”

De bus vanuit Zutphen vertrekt op 17 september om 10.30 uur bij de parkeerplaats van winkelcentrum de Brink. Aanmelden kan via zutphen@sp.nl