Stedendriehoek

Reisadvies Nederland en België aangepast door beide landen

Vanuit Nederland gold al sinds een aantal dagen een verscherpt reisadvies voor de provincie Antwerpen. De oorzaak is een veel hoger gemiddeld aantal coronabesmettingen dan in de rest van het land. Er geldt code oranje voor de provincie Antwerpen, wat betekent alleen noodzakelijke reizen te maken. België heeft inmiddels ook het reisadvies naar Nederland aangepast naar code oranje.

Voor Nederlanders geldt dat zij 14 dagen in thuisquarantaine dienen te gaan na een bezoek aan de provincie Antwerpen. Code oranje betekent voor de Belgen dat er geen negatief reisadvies is voor het hele land, maar Belgen die reizen vanuit de provincie Antwerpen wordt wel afgeraden naar Nederland te gaan. Reizigers die uit de omgeving van Antwerpen komen krijgen het dringende advies in Nederland in thuisquarantaine te gaan. Dit geeft het Belgische Ministerie van Buitenlandse Zaken aan. De reden voor het advies is het veelvuldig uitreizen tussen Nederland en België, niet alleen voor vakanties maar ook voor korte bezoekjes, zoals boodschappen doen, feesten of een dagje uit.

Ga je toch naar België? Let dan goed op. De situatie kan per dag aangepast worden. Zo geldt er sinds 29 juli een avondklok voor de hele provincie Antwerpen. Deze geldt tussen 23.30 en 06.00 uur. Doorgaand verkeer is dan alleen toegestaan voor noodzakelijk reis- en werkverkeer. Tijdens de avondklok mag je wel bijvoorbeeld naar een reisbestemming in Zuid-Europa (of terug) reizen, maar stoppen om te tanken of om uit te rusten mag niet. Zorg dus dat je goed voorbereid op reis gaat.

Bron: Nederlandwereldwijd, Ministerie van Buitenlandse Zaken België 
Foto: Nederlandwereldwijd