Columns

POLITIE(K) CORRECT

Slecht nieuws voor alle blanke mensen: politiemedewerkers mogen uiterlijk of afkomst niet langer laten meewegen wanneer ze burgers zonder directe aanleiding controleren. Kans dat je nu als superieure witsnuit eruit wordt gepikt is dus aanzienlijk groter.
De rechter heeft de marechaussee wegens etnisch profileren op de vingers gehengst, nadat het gerechtshof in 2023 oordeelde dat de grensbewakingsdienst discrimineerde door personen op basis van huidskleur, afkomst of etniciteit eruit te vissen voor controles zonder dat ze verdacht waren. We zijn dus reddeloos verloren. Waar moet het heen met het land als zelfs de politie al niet lekker een potje mag discrimineren? Kijk, dat die DiscriminaSnor in dat boomervoetbalcafé van zich af zit te neulen over donker getinte mensen, dat is prima. Maar dat de politie zelfs niet meer op uiterlijk of afkomst mag selecteren, het is om je kapot te schamen.
Wat is het volgende? De Belastingdienst die de oerHollandse namen hetzelfde behandelt als de buitenlandse? Of het DUO dat ineens geen onderscheid meer gaat maken tussen verschillende etnische afkomsten? Wat is dit voor woke-gebeuren dat iedereen gelijk is?
Waar is die goeie, ouwe tijd dat we gewoon nog fijn ‘Minder, minder, minder!’ mochten roepen op een vraag van Geertje W.? Dat zwarte piet gewoon nog fijn de slaaf van die baardmans was en dat de gele dozen negerzoenen nog in de schappen pronkten? Waar is de tijd dat we massaal Sylvana Simons achteloos konden lynchen omdat we haar een ‘irritante neger’ vonden? Het wordt toch allemaal veel te woke, man. Waar is de tijd dat Black Lives helemaal niet zo erg Matteren? Die politie moet toch gewoon als een soort ‘Wie is het?’-spelbord mensen om kunnen klapperen waarvan zij aan de buitenkant kunnen zien dat het absoluut een boef is? En nu dan? Heb ik kans als blanke vrouw zomaar aangehouden te worden? Wat denken die brigadiers wel niet? Ik vind dat we weer terug moeten naar de tijd dat etnisch profileren gewoon nog kon. Dat je lukraak donkere mensen uit een dikke BMW of Audi kunt trekken, zonder dat dat onder discrimineren valt. Dan kunnen ‘wij’ weer rustig slapen. De politie is je beste vriend? Maar nu dan echt van iedereen? De wereld op zijn kop!