Columns

(CAVI)ACUPUNCTUUR

U moet weten, lieve lezer, dat naast het cartoons en columns fabriceren, Edo en ik ook zeer actief zijn op het gebied van workshops. Zo hebben we al met heel veel succes zwemlessen met babynijlpaardjes georganiseerd en zijn we de laatste hand aan het leggen op acupunctuur met cavia’s. Caviacupunctuur. De opleiding lummelen met lammeren liep ook als een trein en de cursus Afkatten met kittens ging ook mirakels mooi. We wilden bijna ontslag nemen van deze rubriek toen Pietje A. in het nieuws verscheen: hij wil de puppy-yoga verbieden. Tsja, en als ome Adema al claimt dat dat niet meer kan, hoe moet het dan met onze business?
Adema vergelijkt de puppy’s met baby’s: daar kun je ook niet de hele dag mee rondsjouwen. Piet is kennelijk nog nooit bij de Prénatal geweest, want daar kan alles. Ik vind de vergelijking wel treffend: puppy’s zijn net baby’s. Het zíjn toch ook gewoon baby’s? Maar goed, in christelijk landbouwland kan alles. Volgens de minister moeten puppy’s slapen.
En dat vind ik het mooiste advies van deze week, nu al. Volgens mij moeten we ons allemaal eens even flink achter de oren krabben en een goeie nacht slapen. Daarna met frisse moed en wakkere gedachten naar dat hele puppy-yoga kijken. Dat die zweeffiguren op de kop in een gymzaaltje hun yoni willen oprekken, dat moeten ze zelf weten. Maar val die arme honden er niet mee lastig, man. Die kabouterkeffers zijn voor hun leven lang getraumatiseerd. Die kunnen geen mens zien bukken of die rennen jankend hun bench weer in. Hou toch op. En wie zijn in godsnaam die gasten die zo een hondenhok afhuren om een beetje te tingeltangelen en oefeningen te doen? Van wie zijn die puppy’s? Tot welke leeftijd rollebollen de honden in de rondte – is dat tot zes maanden en gaan ze dan van de mat? Is een Golden Retriever yogatechnisch beter dan een teckel?
Inmiddels hebben Edo en ik het zwemmen met babynijlpaardjes en lummelen met lammeren alvast geschrapt. Je kunt maar beter de ellende voor zijn. Ons volgende project? Illustreren met bruine beren en columns tikken met leeuweriken. Volwassen! Kan niet misgaan.