Stedendriehoek

Orgelconcerten in Grote Kerk

APELDOORN – Op de donderdagavonden 3, 10 en 17 augustus vinden in de Grote Kerk drie orgelconcerten plaats door populaire en bekende organisten.

3 augustus: André Knevel

De Canadese organist André Knevel toert deze zomer weer door Nederland. Hij heeft dat jaren gedaan, totdat corona in 2020 en in 2021 dit ritme verstoorde. In 2022 keerde hij weer terug, en met succes. Hij emigreerde in 1975 naar Canada, waar hij muziekdocent en kerkorganist is in St. Catharines, Ontario. Knevel maakt veel concertreizen door Canada, Amerika en Europa, en dus ook in Nederland, waar Apeldoorn natuurlijk niet mag ontbreken.

Op het programma staan werken van Bach, Guilmant en Schuman. Daarnaast eigen bewerkingen van de organist.

10 augustus: Minne Veldman

Minne Veldman is al sinds 1994 actief als kerkorganist. Thans is hij organist van de Rehobothkerk te Urk. Ook is hij dirigent van diverse koren en orgeldocent. Als enthousiaste orgelliefhebber organiseert hij verschillende evenementen, waaronder orgeldagen en orgelzomer Urk. Op zijn programma staan werken van César Franck, Reger, Guilmant en eigen bewerkingen. 

17 augustus: Everhard Zwart

Everhard Zwart geeft op die avond een orgelconcert op het prachtige Bätz Witte orgel. Deze organist heeft eigenlijk geen verdere introductie nodig. Hij is een zeer ervaren organist, die in 2020 nog zijn 40-jarig jubileum als organist heeft gevierd. Het programma is heel divers en elke orgelliefhebber zal stukken horen waar hij of zij dol op is. Of het nu Händel is of Bach, of bewerkingen van Jan Zwart of Willem Hendrik Zwart, er is voor elk wat wils.

Het orgel van de Grote Kerk leent zich heel goed voor deze diverse werken. De concerten beginnen om 20.00 uur, de kerk gaat open om 19.30 uur. De toegangsprijs voor de concerten is €10,-. Voor meer informatie: Wout Kruidenier, telefoon 06-51130265, e-mail wout.kruidenier@upcmail.nl