Stedendriehoek

Open dag dierenasielde Kuipershoek

KLARENBEEK – Dierenasiel de Kuipershoek van de Dierenbescherming in Klarenbeek opent op zaterdag 7 oktober van 11.00 tot 16.00 uur de deuren aan de Kuipersdijk 11 voor het publiek. Bezoekers kunnen tijdens de open asieldag een kijkje nemen achter de schermen van het asiel en van de dierenambulance. Het belooft een informatieve en leuke dag te worden voor jong en oud.

Hoe ziet een dierenartskamer er uit? Welke katten zitten in de buitenren? Waar bevindt zich het hondenpension? Wat is een quarantaineruimte? Zijn er nog kittens? Hoe ziet de dierenambulance er van binnen uit? Het antwoord op al deze vragen wordt duidelijk tijdens een bezoek aan de open dag. Verder worden honden geshowd op de ‘dogwalk en zijn er diverse (verkoop)kramen aanwezig. Voor de kinderen is er een springkussen ze kunnen zich laten schminken en iets leuks knutselen.

Tijdens de open asieldag worden geen asieldieren uitgegeven. “Mocht u interesse voor een dier hebben dan ziet het asiel u graag op een ander moment terug. Ook goed om te weten is dat mensen geen eigen honden kunnen meenemen naar de open dag. Dit in verband met mogelijke onrust onder de asielhonden. Het asiel rekent op begrip hiervoor” aldus een medewerker.

“Dit jaar bieden wij via opbod mensen de mogelijkheid om in de nacht van zaterdag 14 op zondag 15 oktober van 22.00 tot 10.00 uur in een hondenkennel of in een kittenkamer te slapen. Het arrangement is inclusief rondleiding film kijken ontbijt en meelopen met de verzorgsters tijdens het voeren van de katten en/of konijnen.”