Stedendriehoek

Op pad met weeskinderen

APELDOORN – “Het wordt een onwijs gave ervaring.” Emma Sterk ziet het helemaal zitten, haar reis met nog zeventien klasgenoten naar Nepal. Het duurt nog wel even voor het zover is. Eerst is er de veiling op woensdag 24 januari in Het Stadscafé van Apeldoorn, Nieuwstraat 295. De veertiendaagse reis naar Nepal vindt plaats in april. Dus ze zijn knap druk, de drie studenten van Aventus Apeldoorn, Emma (20), Xyntha Mijenaar (23) en Ilja de Beer (19).

Voor het eindproject van hun opleiding ‘Medewerker maatschappelijke zorg’ nemen de studenten deel aan een Quest Trek met Nepalese weesjongeren onder leiding van Mountain Child Care. Om de forse som van 2.400 euro bij elkaar te krijgen, houden ze een veiling. “Iedereen is welkom om 19.00 uur in Het Stadscafé. Het geld dat we ophalen, is voor de reis, de coaching en begeleiding die de weesjongeren ontvangen.”

Mountain Child Care is een organisatie die weesjongeren, die op straat of in opvangtehuizen leven, zicht geeft op een beter toekomstbeeld. Dit doet zij door middel van de Quest Trek. Tijdens deze tocht door de Himalaya leren de jongeren door opdrachten en coaching hun talenten en kwaliteiten te ontdekken. Hierop volgend krijgen zij drie jaar begeleiding bij het vinden van een passende baan en/of scholing.
Emma: “Deze tocht zullen wij samen met de weesjongeren gaan lopen, op zoek naar onszelf en het beste in elkaar. Daarnaast zullen wij in Kathmandu kennis maken met de gehandicaptenzorg in Nepal en op bezoek gaan bij verzorgingstehuizen.” Voor meer informatie, zie: www.mountainchildcare.org