Stedendriehoek

Op alle fronten winst maximaliseren met je bedrijf

Als ondernemer wil je groeien met je bedrijf. Hiervoor zul je eerst vijf systemen binnen je onderneming op orde moeten hebben. Daarna kun je uitzoeken welk systeem de meeste groei voor jou kan opleveren. Hierbij kun je denken aan het bouwen van een merk en het doen van acquisitie. Dit zijn allemaal zaken die leiden tot meer efficiëntie en effectiviteit. Hard doorgroeien en op alle fronten winst maximaliseren: dat is wat je wilt bereiken. Maar hoe pak je dit concreet aan? Schakel je een coach in om je op de weg te helpen? Een personal coach of business coach kan je handvatten aanreiken om daadwerkelijk te groeien.

Een personal coach kijkt naar jou als persoon
Als mens ben je niet alleen maar je zaak of onderneming. Personal coaching gaat dus niet alleen maar om zakelijke en rationele trajecten. Het is juist geen eenzijdige benadering waarin alles draait om zaken. Dat is een onjuiste benadering zonder oog voor de irrationele mens. Wanneer je psychische problemen ondervindt of problemen hebt in de thuissituatie zal dit ongetwijfeld doorwerken op het functioneren van jouw bedrijf. Een personal coach gaat daarom aan de slag met een multidimensionale benadering.

Een manier van coaching is de Tactische Bedrijfsvoering methode. Hierin staan eigenlijk drie elementen centraal. Aan de hand van een duidelijke structuur en een stappenplan worden deze elementen behandeld. Onderwerpen als persoonlijk leiderschap en succesvolle strategieën van start-ups komen hier onder andere aan bod.

Verder komt jouw persoonlijke groei naar voren daar te werken met vijf thema’s die belangrijk zijn voor een zinvol leven. Hierbij kun je denken aan mindset, weerbaarheid en relaties. Aan de hand van het Hemera Journaal houd je tijdens de coaching jouw progressie bij. Het gehele doel van de persoonlijke coaching is om duurzame zakelijke groei te bewerkstelligen. Daarbij wordt het belang van genieten niet het oog verloren.

Business coaching draait om jouw bedrijf, leiderschap en jouw karakter
Een business coach kan je adviseren op het gebied van keuzes maken en het ontwikkelen van een winnende strategie voor je bedrijf. Bij business coaching staan succes en voldoening centraal. Ook kan een business coach jou helpen om meer structuur en overzicht te krijgen waardoor je meer grip krijgt op alle processen in jouw bedrijf. Wanneer je niet de juiste structuur heb, overschaduwt je bedrijf al snel jouw privéleven.

Hierdoor kun je last krijgen van stress en soms heeft het een uitwerking op je relaties. Eigenlijk weet je wel wat je moet doen, maar toch gebeurt het niet. Want je denk dat daar geen ruimte of tijd voor is. Door een business coach in te schakelen kan deze samen met jou weer de juiste kaders te creëren. Op die manier heb je meer rust en heb je een betere balans tussen je onderneming en privéleven.

Business coaching volgens de Bullet Life Protocol methode focust op jouw bedrijf, het leiderschap dat jij voert en jouw karakter als mens. Deze drie elementen vormen de basis voor het coaching traject. Het eindresultaat is een strategie waar je echt wat mee kunt en samen met de coach wordt er voor gezorgd dat deze ook daadwerkelijk wordt geïmplementeerd. Je hoeft er namelijk niet alleen voor te staan. Wist je dat presidenten en topsporters ook een coach hebben? Het is dus absoluut normaal om een business coach in te schakelen. Hierdoor kun je doorgroeien als persoon en als bedrijf.

Foto door mentatdgt via Pexels