Ondernemend

Zwart mangohout onderhouden, hoe doe je dat?

Zwart hout is een trend. Combineer je die met mangohout, een interieurtrend die het laatste jaar enorm in populariteit is gestegen, dan krijg je een schitterend resultaat! De kleur zwart past namelijk bij uitstek bij dit warme, exotische hout. Zwart mangohout wordt ook wel mangohout black genoemd. De meubelen van deze collectie zijn bewerkt met een opvallende zwarte lak, waardoor je de textuur van het hout goed blijft zien. Maar hoe onderhoud je zo’n mooi zwart meubelstuk? In dit artikel vertellen we je er alles over!

Hout van mango’s
Van een mango hout maken, hoe gaat dat in zijn werk? Je had het aan de naam vast al geraden, maar mangohout is afkomstig van de mangoboom. Die groeit op plantages in de tropische gebieden van de wereld, waar hij wordt verbouwd voor zijn lekkere zoete vruchten. Een mangoboom groeit zo snel, dat hij al binnen vijftien jaar zijn volwassen formaat kan bereiken. Als de boom die leeftijd heeft bereikt, zal hij in de loop der jaren steeds minder mango’s produceren. Dat is voor de boer dan weer minder interessant, waardoor die de mangoboom laat kappen en naar de meubelfabriek brengt. De boom wordt daar verzaagd tot planken, waarna je er de mooiste meubelen van kunt maken. Bewerk je die meubelen met een zwarte lak, dan heb je mangohout black!

Een industriële look
Mangohout heeft van zichzelf een warme kleur, een exotische uitstraling en een duidelijke nerf met veel kleurschakeringen in elke plank. Die kenmerken zorgen ervoor dat het hout vaak met industriële elementen wordt gecombineerd. Denk aan een mangohout eettafel met een blad van massief hout, en zwarte, stalen poten. Mangohout doet het dan ook goed in een industrieel interieur, waar het kan worden gebruikt om de inrichting net dat beetje warmte te geven. Ook mangohout black is daar bij uitstek voor geschikt!

Zwart mangohout onderhouden
Alle meubelen hebben eens in de zoveel tijd een beetje onderhoud nodig om mooi te blijven. Zo ook (zwart) mangohout. Gelukkig is het onderhouden van mangohout geen tijdrovend karwei. Vaak is de basis al genoeg: eens in de zoveel tijd stof afnemen, en je meubel snel schoonmaken wanneer er iets op gemorst wordt. Merk je dat je mangohouten meubel een beetje dof begint te worden, dan wordt het tijd voor een likje bijenwas. Daarmee geef je het oppervlakte van je tafel, kast of ander meubel, al snel zijn glans weer terug.