Ondernemend

Zorgeloos op weg met de rijopleidingen van Oscar Palm

Bij Rijopleiding Oscar Palm, met vestigingen in Deventer, Apeldoorn en Epe, worden alle denkbare rijopleidingen gegeven. Je kunt hier niet alleen terecht voor het rijbewijs voor auto, motor en brommer, maar ook voor de bus, taxi, vrachtwagen, tractor en het vaarbewijs. Met een volledig wagenpark en een team van 25 medewerkers halen veel leerlingen hier hun felbegeerde papiertje. Verder kun je hier ook terecht voor nascholingen, zoals voor de vrachtwagen, maar ook voor omscholingen, bijvoorbeeld bij verandering van carrière.

Bij Oscar Palm merken ze dat de belangstelling voor de opleiding tot bijvoorbeeld vrachtwagenchauffeur of buschauffeur toeneemt. “De opleidingen voor de grote wagens moeten niet onderschat worden, maar als je dat pasje dan eindelijk in handen hebt gaan er veel deuren voor je open”, vertelt Hanneke. “De opleiding tot bijvoorbeeld vrachtwagenchauffeur gaat verder dan alleen het rijden met een grote wagen. Er komt ook een flink deel theorie aan te pas. Wij helpen in elk geval met onze instructeurs ervoor dat je de opleiding goed doorkomt en vol vertrouwen aan het examen kunt beginnen als je zover bent.” Ook de opleiding voor de tractor neemt een vlucht. “Er is een grote groep tractorrijders en sinds 2015 geldt hier een apart rijbewijs. voor. Ook voertuigen zoals loonwerkers vallen hieronder. Logisch dus dat steeds meer mensen dit rijbewijs willen hebben.”

Nascholingen

Het rijbewijs is een van de meest felbegeerde papiertjes om te halen. Maar de regelgeving verandert continu en daarom is het belangrijk om altijd op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen en regelgeving. “Onze medewerkers zijn breed geschoold en wij verzorgen elke opleiding uiteraard via de nieuwste wetgeving. Dat geldt ook voor de nascholingen, want wij verzorgen naast de opleidingen voor alle vervoermiddelen ook de nascholing Code 95. Dit is een verplichte nascholing van 35 uur per 5 jaar. Afhankelijk van de bijscholing komen onderwerpen zoals de wet wegvervoer goederen, rij- en rusttijden, de vreemdelingenwet, vastzettechnieken en voertuigeisen aan bod.”

Totaalopleider

De opleidingen die worden gegeven bij Oscar Palm zijn: auto (ook automaat), auto plus aanhanger, motor, bromfiets, vrachtauto (plus aanhanger), bus, taxi, vaarbewijs en tractor. Bij de rijschool zijn diverse lespakketten af te nemen. Iedereen bepaalt zelf het tempo waarin hij of zij de lessen volgt. “Daarnaast zorgen wij er voor dat de leerlingen voorbereid aan de praktijklessen beginnen. Zo krijgen zij een praktijkboek mee, zodat ze al voor de aanvang van de lessen kunnen beginnen. Dat scheelt soms een aantal lessen.” Op de website staat alle informatie over de mogelijke opleidingen.

Oscar Palm BV
Zwaluwenburg 17-19
7423 DV Deventer
T: 0570-618302
I: www.oscarpalm.nl
E: info@oscarpalm.nl

Dit artikel verscheen in onze ondernemersspecial.