Ondernemend

Zo blaas je nieuw leven in je huis

Je huis een make-over geven is een geweldige manier om het op te frissen en nieuw leven in te blazen. Er zijn veel verschillende dingen die je kunt doen om je huis te transformeren. Hier volgen enkele tips om je op weg te helpen.

Laat het licht binnen

Licht kan een saaie, donkere plek transformeren in een luchtige, lichte en open omgeving. Je kunt de woning op twee verschillende manieren verlichten: met daglicht of met kunstlicht. Door een dakraam te plaatsen, of het Velux dakraam vervangen door een groter exemplaar, komt er meteen veel meer licht naar binnen. Zorg er ook voor dat je de ramen regelmatig schoonmaakt, zodat ze helder blijven. Een andere tip om de woning meer licht te geven, maar ook om groter te laten lijken, is het ophangen van spiegels. Als je de woning wilt verlichten met lampen, is het aan te raden om voor lampen te kiezen die het daglicht nabootsen. Plaats deze lampen echter niet in de slaapkamer, waar je meer gebaat bent bij gedempt licht dat de slaap bevordert.

Leg een nieuwe vloer

Het vervangen van de vloer is een geweldige manier om het huis nieuw leven in te blazen, en de uitstraling van de woning te verbeteren. Een nieuwe vloer geeft het huis een frisse en moderne uitstraling, en maakt het gemakkelijker schoon en netjes te houden. Bij het kiezen van vloermaterialen is het belangrijk om rekening te houden met de kleur en stijl die zowel bij het huis als je persoonlijke smaak passen. Voordat je begint met het afbreken van de vloer, is het daarom belangrijk dat je weet welke soort ondergrond je wilt, welk lijstwerk je gaat gebruiken en hoe je de werkzaamheden het beste kunt uitvoeren. Als je het niet zeker weet, kun je professionele hulp inschakelen.

Geef de muren een nieuwe kleur

We hebben allemaal weleens muren gezien die een beetje dof zijn geworden, gebleekt door de zon, bedekt met ouderwets behang of die gewoon hun vroegere glans hebben verloren. Het bijwerken van de kleuren in huis kan een groot verschil maken, en het een geheel nieuw gevoel geven. Je kunt een modern kleurenpalet kiezen dat past bij je persoonlijkheid en stijl. Sterke, aardse kleuren zijn de laatste jaren erg populair geworden. Enkele van de meer prominente kleuren die worden gebruikt zijn groen, rood en blauw. Als je in plaats daarvan meer neutrale en minimalistische kleuren wilt zijn wit, grijs of beige aan te raden. Met een neutraal kleurenpalet heb je de mogelijkheid om met accessoires te spelen, zoals sierkussens, potten, schilderijen en gordijnen in frisse kleuren.