Ondernemend

Werken aan je gezondheid met voeding die bij jou past

Lukt het je niet om af te vallen? Of voel je je niet fit of heb je bepaalde klachten, zoals buikpijn, een opgeblazen gevoel of darmklachten? Nelleke Dillema helpt als natuurdiëtist in haar praktijk in Zutphen veel mensen weer op de juiste weg. “Met een voedingspatroon op maat – want iedereen is immers uniek – passend bij je voorkeur gaan we werken aan het doel dat je wilt bereiken. Dat kan gaan over afvallen of juist aankomen, maar ook bij vraagstukken zoals voeding bij hoge bloeddruk of diabetes.”

Nelleke heeft al zo’n 30 jaar ervaring als het gaat om voeding en diëtetiek. Na de opleiding voor diëtetiek heeft ze zich gespecialiseerd in orthomoleculaire voeding. “Door voeding anders in te zetten kun je heel goede resultaten bereiken. Zo heb je veel profijt van goede voeding bij bijvoorbeeld vermoeidheid of een hoog cholesterolgehalte. Omdat iedereen iets anders nodig heeft lever ik maatwerk. Nelleke houdt van coachen en begeleidt mensen dan ook graag tijdens de weg naar verandering. “Gezond leven – een gezond voedings-, leef- en beweegpatroon – levert zoveel op, dat is elke keer weer prachtig om te zien”. Om voeding en het gebruik daarvan heel duidelijk en overzichtelijk in beeld te brengen wordt er gebruik gemaakt van de PuurPiramide, wat een kleurrijk en transparant voorlichtingsmodel is.

“Ik ben altijd op
zoek naar de vraag achter de vraag”

Vragen, vragen, vragen
Als je een hulpvraag hebt wordt er eerst gekeken wat het ‘probleem’ is. “Ik stel me op als coach en stel vooral vragen. Hiervoor gebruik ik onder andere een set vragenlijsten. Door samen de juiste begeleiding te kiezen kunnen we doelmatig aan verandering werken, waarbij we op zoek gaan naar de juiste voedingsstoffen en voedingsmiddelen voor jou. Denk daarbij aan koolhydraten, eiwitten, vetten, vitamines en mineralen, die ik vertaal in bijvoorbeeld fruit, eieren, roomboter, vette vis en groene groente.” Nelleke kijkt vervolgens welke voedingsstoffen je meer zou kunnen gebruiken en welke minder. En als het nodig is, dan heeft Nelleke ook de kennis in huis om een aanvullend preparaat te adviseren.

Als diëtist is Nelleke terug te vinden in het Kwaliteitsregister voor Paramedici, is zij lid van de Diëtisten Coöperatie Nederland, het Netwerk Orthomoleculaire Diëtisten en is zij GOK (Grip Op Koolhydraten) diëtist en Oerslank behandelaar.

Voor behandeling is geen verwijsbriefje van de arts nodig. Vergoedingen door de zorgverzekeraars zijn mogelijk (het bedrag gaat wel van je eigen risico af). Nelleke werkt op meerdere locaties, is flexibel, goed bereikbaar en kent geen wachtlijst.

IJsselkade 8 (Hart van Zutphen)
7201 HB Zutphen
T 06 48399930
info@natuurdietist.net
W www.natuurdietist.net