Ondernemend

Welke verzekering heeft jouw auto nodig?

Iedereen die in Nederland een auto heeft, is verplicht om deze te verzekeren. Dat wil echter niet zeggen dat je geen keus hebt wanneer het gaat over de verzekeringen. Er zijn allerlei pakketten te kiezen en ieder pakket heeft zijn eigen voordelen. Wij laten je graag zien wat er allemaal te kiezen valt en welke verzekering de meest gunstige is. Je zult zien dat het niet alleen belangrijk is om te kijken naar de verzekering zelf, maar ook naar je auto. Tot slot laten wij je ook zien waar je een goede verzekering kunt afsluiten zonder dat je daar veel werk van hoeft te hebben.

Een passende autoverzekering

Een autoverzekering hebben is verplicht in Nederland en dat is niet zonder reden. Je wilt namelijk niet dat je torenhoge kosten moet maken in het geval je betrokken bent geweest bij een verkeersongeluk. Je verzekering is namelijk in eerste instantie bedoeld om te zorgen dat de ander zijn schade wordt vergoed en dat jij je niet zomaar in de schulden kunt werken. Je kunt diverse soorten verzekeringen afsluiten. Om te weten welk pakket het beste bij jou past, kun je kijken naar de leeftijd van je auto. Is je auto al op leeftijd, dan kun je enkel een WA autoverzekering afsluiten. Met deze verzekering wordt schade die jij aan andermans wagen hebt toegebracht gedekt, maar ook niet meer. De schade die jij aan je eigen wagen hebt opgelopen, wordt niet vergoed. Dit kan namelijk in veel gevallen niet uit; de dagwaarde van de wagen is minder dan de kosten die de reparatie met zich meebrengt.

Het veilige midden

Als je niet slechts een basisverzekering wilt afsluiten voor je wagen, dan kun je kiezen voor de WA+ verzekering. Hiermee ben je tegen veel meer risico’s verzekerd. Denk hierbij dus aan de schade die jij aan anderen toebrengt, maar ook de schade die jij oploopt als gevolg van een aanrijding met loslopend wild. Ook wordt met deze verzekering de schade vergoed die is ontstaan als gevolg van diefstal of brand. Deze verzekering is heel geschikt voor wagens die tussen de zes en negen jaar oud zijn. In deze leeftijdscategorie kan een reparatie namelijk vaak goed uit.

Alle risico’s gedekt

De derde en meest complete verzekering die je kunt kiezen, is de allriskverzekering. Zoals de naam al aangeeft, dekt deze verzekering zowat alle vormen van schade die je kunt verzinnen en bovendien ook die aan jouw eigen wagen. Heb je dus een aanrijding veroorzaakt, dan wordt niet alleen de schade van de andere partij vergoed, maar ook de schade die jijzelf hebt opgelopen. Dat maakt deze verzekering heel geschikt voor nieuwe auto’s, dat wil zeggen wagens die maximaal zes jaar oud zijn. Kijk even op de site van Univé om te zien welk pakket jij wilt nemen en sluit deze vandaag nog af.