Ondernemend

Welke munten kopen buiten Bitcoin?

Het is makkelijk te vergeten er bestaan nog meer crypto munten buiten machtige Bitcoin. Maar waarom andere munten kopen buiten de voorloper bitcoin?  We leggen hier de verschillen uit, de voor en nadelen en meer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Waarom horen we in de media enkel maar “bitcoin, bitcoin en bitcoin?”
Dit is omdat Bitcoin de eerste van zijn soort was in 2009 en is tot de dag van vandaag nog altijd de grootste met een marktkapitalisatie van $ 899.745.209.976. Ja je leest dat goed, bijna 1 triljoen US Dollar! Met de tweelingbroer ethereum die achteraan komt met een beetje meer dan de helft van dat.  Dus dit is de reden dat de media meestal bitcoin gebruikt maar eigenlijk praten ze over een familie van crypto vaultas, lees hier meer. In het totaal zijn er z’n 7500 verschillende munten in de omloop. 

Wat zijn de verschillen dan?
Net zoals bij aandelen in verschillende bedrijven investeer je in verschillende crypto projecten met verschillende doelen.Of Bitcoin is te vergelijken met het virtuele goud en Ethereum als het zilver.  Aangezien we niet de tijd hebben om 7500 munten te vergelijken, bekijken we de meest bekende hier onder.

1. Bitcoin
Bitcoin was de eerste en is nog altijd de grootste. Bitcoin werd gemaakt voor de functie van geld overmaken makkelijk te maken, tegenwoordig kan je al vaak in winkels of online webshops met Bitcoin betalen.

2. Ethereum
Ethereum werd kort na bitcoin gemaakt en is de 2de grootste op de markt, deze werd gemaakt voor de functie van “smart contracten” af te sluiten en vast te leggen, ook is Ethereum niet alleen een munt maar ook een netwerk waar andere munten worden op verkocht en daardoor verdiend de Ethereum munt telkens commissie op die transacties. De munt van Cardano wordt ook wel ETH genoemd.

3. Cardano
Is gemaakt door wetenschappers om proberen als beter te doen dan de bitcoin, snellere transfers, minder kosten enz. De munt van Cardano wordt ook wel ADA genoemd.

4. Polkadot
Polkadot is ontworpen door de makers van het platform en de munt Ethereum. Polkadot wordt ook wel de “Ethereum-killer” genoemd. De taak van de Polkadot platform is dat deze er voor zorgt dat verschillende munten goed samen met elkaar werken i.p.v zeg maar concurenten te zijn.

5. Elrond
Elrond is een munt die transfers van munten super snel en vlot maakt. Ook zeggen dat Elrond een heel erge goede investering is voor de toekomst sinds deze meer en meer wordt ingeplant. Lees dat hier.

Waar start ik best met het handelen met Crypto munten?
Op deze bitcoin prime handel je verschillende munten!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In welke munt investeer ik best voor het meest winst?
Ik had dat graag ook geweten, maar niemand weet dit. Niemand weet of een munt naar 0 gaat of EUR etc overneemt.

Niemand kan dit voorspelen.

Ik zal een goede raad meegeven en dat is DOE JE EIGEN RESEARCH.

Neem zelf de taak op je leer en research verschillende munten, kijk of je achter z’n project staat of de potentie die je ziet.

Ik ken persoonlijk veel vrienden die investeren in Nexus, “NXS” maar ik vindt het zelf niet zo een goede munt, mijn vrienden geloven in dat project dus kopen zij elke maand NXS bij. Dus zo zie je dat niet elke munt gelijk is of dat iedereen het mee eens is. 

Hoe research ik een munt/Crypto?
Dit is heel simpel al de info die bestaat rond een crypto munt staat online en is 100% transparant en publiek. Youtube videos zou een goede start zijn ook heeft elke munt een “Whitepaper” die een beschrijving heeft van wat de munt doet en wat het idee is achter het project.